Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Aston Martin denkt op korte termijn Red Bull uit te kunnen dagen

Aston Martin lijkt op dit moment het vijfde team in de Formule 1 te zijn. Toch houdt Tom McCullough, Performance Director van het team, hoop. Hij denkt dat Aston Martin op korte termijn Red Bull zou kunnen uitdagen.

Alonso Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Aston Martin vorig jaar opvallend goed aan het seizoen begon, gaat het nu ietsje minder. Fernando Alonso pakte op knappe wijze de vijfde plaats in Saoedi-Arabië, maar verder zijn Red Bull, Ferrari, Mercedes en McLaren doorgaans wel wat sneller in de race. Over één ronde gaat de Aston Martin als de brandweer, in de race moeten Alonso en Lance Stroll wat meer toegeven.

Toch houdt Aston Martin hoop. Tom McCullough, de Performance Director van het team, denkt dat Alonso en Stroll op korte termijn Red Bull kunnen uitdagen. Max Verstappen en Sergio Perez waren tot nu toe ongenaakbaar en pakten in Bahrein en Saoedi-Arabië een 1-2'tje.

"Ik denk dat iedereen ingehaald kan worden", stelt McCullough tegenover onder meer RacingNews365. "De ontwikkeling die we vorig jaar bij McLaren hebben gezien, was zeer indrukwekkend. Oké, ze hadden geen goede basis, maar het was vanaf dat punt nog steeds indrukwekkend. En ik denk dat dat onze focus is geweest gedurende de winter, om een goed platform te creëren voor onze ontwikkeling. We willen niet stilstaan, niemand doet dat. Red Bull heeft ook minder ontwikkelingstijd in de windtunnel."

McCullough wijst ook naar het proces. Volgens het kopstuk leert Aston Martin nog steeds. "Red Bull is een groot en goedlopend bedrijf, met veel mensen die al lang een sterke positie vervullen. Wij groeien nog steeds en leren samen te werken, met een nieuwe fabriek, nieuwe faciliteiten, een nieuwe windtunnel en een nieuwe simulator. Er is de laatste tijd veel gebeurd, maar we willen deze auto nog veel verder ontwikkelen. Ik zou teleurgesteld zijn als we ons niet verder ontwikkeld hebben gedurende het seizoen. Ik heb het gevoel dat we dat momentum nu in handen hebben."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'