© Colorsponge

Nieuwsoverzicht

Aston Martin: 'Over negen maanden beslissen we over toetreding tot de Formule 1'

23 mei 2018 13:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De Britse autofabrikant Aston Martin geeft zichzelf nog negen maanden de tijd om na te denken over toetreding tot de Formule 1. Veel hangt af van het wel of niet invoeren van het budgetplafond.

Budgetlimiet vormt voornaamste struikelblok

Over de voorgestelde motorformule voor 2021 is Aston Marton sowieso enthousiast. Men wil in de Formule 1 gaan racen met een simpelere versie van de huidige V6-turbomotoren, wat het voor nieuwe motorpartners interessant maakt de stap naar de F1 te wagen.

"Ons standpunt daarover is ook nog onveranderd gebleven", zo laat CEO Andy Palmer bij wijze van update in gesprek met Autosport.com weten.

"Er is niks gebeurd dat ons enthousiasme heeft doen verminderen. We zijn dan ook nog volop bezig een inschatting te maken van of het haalbaar is of niet. De belangrijkste onbeantwoorde vraag is of die budgetlimiet er gaat komen, want het geld groeit ons niet op de rug."

Naast het financiële vraagstuk speelt ook het competitieve vraagstuk een belangrijke rol. Aston Martin wil niet meedoen als veldvulling, maar wil competitief kunnen zijn.

"We willen competitief zijn. Als Red Bull ons product niet goed genoeg vindt, dan zijn we waarschijnlijk niet goed genoeg voor de Formule 1. We hebben nog ongeveer negen maanden om erachter te komen wat we willen en kunnen."

De kans is groot dat Aston Martin een partner zoekt met meer expertise op het gebied van F1-motoren om het mogelijke project tot een succes te maken. Palmer benadrukt echter dat het bij een samenwerking met bijvoorbeeld Cosworth of Ilmor Aston Martin de kar wil blijven trekken:

"We hebben de juiste mensen aan boord die zo'n gezamenlijk project kunnen aansturen. We willen die ontwikkeling niet helemaal uit handen geven, want daar wordt het uiteindelijke product minder authentiek van."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen