Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin overweegt nieuwe stappen tegen diskwalificatie Vettel

Sebastian Vettel werd uit de uitslag geschrapt van de Hongaarse Grand Prix, waarna Aston Martin een right of review aanvroeg. Deze werd afgewezen, maar daar wil het team het waarschijnlijk niet bij laten zitten.

Vettel Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Het was een groot feest bij Aston Martin vorige week zondag toen Sebastian Vettel als tweede over de finishlijn kwam, maar al snel kon de champagne terug in de koelkast. Bij de Duitser werd tijdens een controle van de FIA namelijk te weinig brandstof aangetroffen. Maar 0,3 liter, terwijl er minstens een liter aanwezig moest zijn. Het gevolg: diskwalificatie voor Vettel.

Het team beweerde dat er nog minstens 1,74 liter aanwezig was in de tank na afloop van de race en dat een kapotte brandstofpomp ervoor zorgde dat er maar 0,3 uit de wagen kon worden gehaald. De renstal vroeg vervolgens een right of review aan, omdat het team naar eigen zeggen nieuw en significant bewijs had gevonden.

Maar de stewards zagen dat anders en wezen de right of review af. Dat houdt in dat er niet inhoudelijk opnieuw naar de zaak zal worden gekeken aan de hand van nieuw bewijs. Tegen die beslissing om de right of review af te wijzen kan niet in beroep worden gegaan, maar Aston Martin kan nog wel in beroep gaan tegen de beslissing voor de diskwalificatie.

Teambaas Otmar Szafnauer laat weten dat het team daar serieus over nadenkt. "Seb heeft geweldig gereden in Hongarije en het is mooi dat we nieuw bewijs hebben kunnen laten zien. Dit bewijs was in onze ogen significant en hebben we pas na de race gevonden. We waren ervan overtuigd dat het bewijs relevant was, maar de FIA had er een andere kijk op."

"Ook al werd het bewijs door de stewards geaccepteerd, de diskwalificatie van Vettel is blijven staan. Het bewijs werd namelijk niet relevant bevonden. Het is teleurstellend en we overwegen nu om in protest te gaan tegen de beslissing om onze coureur te diskwalificeren", aldus de Amerikaanse voorman van Aston Martin.

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen velt eerste oordeel over de nieuwe Red Bull-partner Ford