© Colorsponge

Nieuwsoverzicht

Aston Martin positief over nieuwe Formule 1 motoren

01 nov. 2017 19:51 Ruud Dimmers 0 reacties
Sportautofabrikant Aston Martin noemt de gepresenteerde plannen voor de F1-motoren voor 2021 bemoedigend. Het team onderzoekt de mogelijkheden tot toetreding in de Formule 1 als motorleverancier.

Aston Martin ziet mogelijkheden tot toetreding in de F1

Aston Martin was dinsdag wederom aanwezig bij de vergadering van de F1-teams en de FIA. Daarin werd een concept gepresenteerd van de specificaties voor de nieuwe Formule 1 motoren. 

Deze worden eenvoudiger qua techniek, goedkoper en luidruchtiger. Doordat de regels strenger worden en er een aantal standaardcomponenten worden toegepast moet het voor nieuwe partijen makkelijker zijn om toe te treden tot de Formule 1.

Aston Martin laat in een verklaring aan Autosport.com weten dat ze de gepresenteerde plannen bemoedigend vinden.

"Aston Martin is aanwezig geweest bij de FIA-bijeenkomst en is erg betrokken bij het aandragen van mogelijke oplossingen."

"De genomen richting vinden we bemoedigend en we onderzoeken de mogelijkheden voor Aston Martin in 2021. Centraal daarin staat de ontwikkelingskosten, zodat het voor onafhankelijke motorleverancier haalbaar is om toe te treden."

Een samenwerking met Red Bull, Cosworth en Aston Martin lijkt de meest voor de hand liggende optie te zijn voor 2021. Aston Martin en Red Bull werken al samen en ontwikkelden een hypercar. Daarnaast is het sportautomerk in 2018 titelsponsor van Red Bull.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen