Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

'Aston Martin richt zich op Ferrari-kopstuk'

Aston Martin probeert de technisch directeur van de chassisafdeling van Ferrari, Enrico Cardile, naar Silverstone te krijgen. Dat meldt Autosport.

Lawrence Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van Lawrence Stroll en Aston Martin in het algemeen is één ding duidelijk: ze willen in de toekomst maar wat graag races en kampioenschappen winnen. Het team uit Silverstone heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet met 2023 als voorlopig hoogtepunt. In het begin van het jaar waren ze zelfs de grootste concurrent van Red Bull en stond Fernando Alonso vaker wel dan niet op het podium.

In 2024 heeft het team het duidelijk lastiger en moet Aston Martin blij zijn als ze goede punten kunnen scoren. Daarbij staat het team pas op de vijfde plek in het constructeurskampioenschap. Om een verdere stap naar voren te zetten werd eerder al duidelijk dat eigenaar Lawrence Stroll een lucratieve aanbieding had neergelegd bij topontwerper Adrian Newey, maar nu meldt Autosport dat Aston Martin de pijlen richt op Enrico Cardile.

Dat is de technisch directeur van de chassisafdeling van Ferrari en is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het chassis van de Ferrari van dit jaar. Hij zou het team uit Silverstone verder naar de top moeten brengen. Met de SF-24 heeft zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc dit jaar al een race weten te winnen, dus dat zal Aston Martin en Stroll vertrouwen geven.

Een overstap van Cardile naar Aston Martin zou mogelijk ook meer ruimte kunnen maken voor Adrian Newey bij de Scuderia. Newey lijkt op weg te zijn naar Ferrari, als hij begin 2025 bij Red Bull Racing vertrekt. Als de huidige technisch directeur van Ferrari de overstap maakt, geeft dat automatisch ruimte voor Newey. Maar het kan ook andersom werken. Dat door de geruchten dat Newey naar Ferrari lijkt te gaan, andere teams belangrijke kopstukken bij Ferrari proberen weg te trekken.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen