© Colorsponge

Nieuwsoverzicht

Aston Martin staat open voor samenwerking met Cosworth bij bouw F1-motor

26 jan. 2018 11:36 Ruud Dimmers 1 reacties
Autofabrikant Aston Martin staat open voor een samenwerking met Cosworth bij de ontwikkeling van een Formule 1 motor. Aston Martin is nauw betrokken bij het F1-team van Red Bull en wil vanaf 2021 deelnemen aan de Formule 1.

Palmer: 'Samenwerking met Cosworth willen we zeker onderzoeken'

De kogel is nog niet door de kerk bij Aston Martin over een Formule 1 deelname. Daarvoor moet er eerst duidelijkheid komen omtrent het definitieve motorreglement dat vanaf 2021 in moet gaan. 

Centraal daarin staat dat de motoren technisch minder complex worden en de ontwikkelingskosten fors verlaagd worden. Als daar definitief gehoor aan wordt gegeven is de kans zeer groot dat we Aston Martin vanaf 2021 als motorleverancier in de Formule 1 zien. Een samenwerking met Red Bull ligt voor de hand aangezien beide partijen een gezamenlijk doel hebben. Red Bull is naarstig op zoek naar een motorleverancier waarbij het op nummer één staat. Fabrikanten als Renault, Ferrari en Mercedes kiezen nadrukkelijk voor hun eigen fabrieksteam.

Aston Martin-directeur Andy Palmer liet aan Auto Hebdo weten dat hij openstaat voor een samenwerking met Cosworth als technische partner. 

"Cosworth is een van onze key-partners bij de ontwikkeling van onze Valkyrie en we werken nauw samen bij de ontwikkeling van de V12-motor. Het zou een logisch vervolg zijn om deze samenwerking door te trekken naar een F1-project. We gaan deze optie zeker bestuderen."

Voor Aston Martin is het momenteel niet mogelijk om volledig op eigen kracht Formule 1 motoren te bouwen en te ontwikkeling. Een partij als Cosworth kan daarbij met haar expertise een grote rol spelen. Cosworth loopt eveneens tegen het probleem aan dat het niet genoeg financiële middelen heeft om zelfstandig een F1-project te starten.

Eerder had Palmer Cosworth al genoemd als een van de mogelijke partners voor Aston Martin. "Het moet in samenwerking met iemand anders gebeuren. Wij hebben nog nooit een Formule 1-motor gefabriceerd. Je hebt partijen als Cosworth, AVL, Ricardo of Ilmor. Er zijn leveranciers die betrokken zijn in de sport waar wij mee te maken hebben. Het is een kwestie van een van die partijen en ons bij elkaar brengen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen