Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Aston Martin-teambaas knipoogt: "Moesten Vettel wel de deur uit schoppen"

Wie denkt dat Sebastian Vettel het na zijn aangekondigde vertrek uit de Formule 1 rustiger aan doet, heeft het mis. Dat vertelt Aston Martin-teambaas Mike Krack aan de hand van een mooie anekdote.

Vettel USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft uit de doeken gedaan waar de boost vandaan komt die Sebastian Vettel lijkt te hebben verkregen in zijn laatste Formule 1-races uit zijn carrière.

De Duitser kondigde in september aan aan dat hij na dit seizoen de sport verlaat als coureur, maar sindsdien zagen we hem sterker presteren dan we het hele seizoen van hem hebben gezien. Hij finishte drie keer op rij in de punten in Singapore, Japan en de Verenigde Staten.

Met de betere resultaten denkt Aston Martin-teambaas Mike Krack dat de motivatie van Vettel een boost heeft gekregen. Als hem ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of hij in zijn beste vorm van het seizoen verkeert, antwoordt Krack bevestigend: "Waarschijnlijk wel, ja."

"Gisteren moesten we hem de deur uit trappen", zo vertelt Krack lachend tijdens het GP-weekend in Mexico. "Deden we dat niet dan had hij daar de hele nacht gezeten om data te analyseren."

"Hij is allesbehalve bezig aan een afscheidstoer, zoveel kan ik je wel vertellen. Hij wil het écht goed doen. Het wil het team verder naar voren brengen en zijn steentje bijdragen aan een zo goed mogelijke finish van het seizoen."

Een goede finish moet Aston Martin helpen om ten koste van Alfa Romeo P6 in het constructeurskampioenschap te pakken. Dat verschil bedraagt nu vier punten en het momentum lijkt bij de Britse formatie te liggen.

Op papier lijkt het misschien wel makkelijk, maar Alfa Romeo is een team dat we zeer respecteren. We hebben aan het begin van het seizoen gezien waar ze toe in staat zijn. Uiteindelijk zal het verschilgemaakt worden door de kleine details, dus het wordt lastig om hen te passeren. Fred Vasseur gaf als teambaas bovendien aan dat er nog upgrades komen, dus ik verwacht een gevecht tot de laatste ronde in Abu Dhabi."

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'