Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin-teambaas knipoogt: "Moesten Vettel wel de deur uit schoppen"

Wie denkt dat Sebastian Vettel het na zijn aangekondigde vertrek uit de Formule 1 rustiger aan doet, heeft het mis. Dat vertelt Aston Martin-teambaas Mike Krack aan de hand van een mooie anekdote.

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft uit de doeken gedaan waar de boost vandaan komt die Sebastian Vettel lijkt te hebben verkregen in zijn laatste Formule 1-races uit zijn carrière. De Duitser kondigde in september aan aan dat hij na dit seizoen de sport verlaat als coureur, maar sindsdien zagen we hem sterker presteren dan we het hele seizoen van hem hebben gezien. Hij finishte drie keer op rij in de punten in Singapore, Japan en de Verenigde Staten. Met de betere resultaten denkt Aston Martin-teambaas Mike Krack dat de motivatie van Vettel een boost heeft gekregen. Als hem ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of hij in zijn beste vorm van het seizoen verkeert, antwoordt Krack bevestigend: "Waarschijnlijk wel, ja." "Gisteren moesten we hem de deur uit trappen", zo vertelt Krack lachend tijdens het GP-weekend in Mexico. "Deden we dat niet dan had hij daar de hele nacht gezeten om data te analyseren."

"Hij is allesbehalve bezig aan een afscheidstoer, zoveel kan ik je wel vertellen. Hij wil het écht goed doen. Het wil het team verder naar voren brengen en zijn steentje bijdragen aan een zo goed mogelijke finish van het seizoen." Een goede finish moet Aston Martin helpen om ten koste van Alfa Romeo P6 in het constructeurskampioenschap te pakken. Dat verschil bedraagt nu vier punten en het momentum lijkt bij de Britse formatie te liggen. Op papier lijkt het misschien wel makkelijk, maar Alfa Romeo is een team dat we zeer respecteren. We hebben aan het begin van het seizoen gezien waar ze toe in staat zijn. Uiteindelijk zal het verschilgemaakt worden door de kleine details, dus het wordt lastig om hen te passeren. Fred Vasseur gaf als teambaas bovendien aan dat er nog upgrades komen, dus ik verwacht een gevecht tot de laatste ronde in Abu Dhabi."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'