Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin trekt Ferrari topman aan voor bouw F1-motor

Autosportfabrikant Aston Martin maakte recent bekend dat het diverse F1-technici heeft aangenomen voor de bouw van een Formule 1 motor. Een van deze mensen is Luca Marmorini, voormalig chef van de motorafdeling van Scuderia Ferrari.

De Formule 1 plannen van Aston Martin worden steeds concreter. De sportautofabrikant maakte recent bekend dat het in 2018 titelsponsor is van het Red Bull Racing team. De beide partijen zijn ook zeer geïnteresseerd in een verdere samenwerking op technisch vlak. Daarbij wordt door het team van Max Verstappen ook de mogelijkheid onderzocht om vanaf 2021 gebruik te maken van Aston Martin motoren. Aston Martin verkent op dit moment de mogelijkheden tot toetreding van de Formule 1. Doorslaggevend daarvoor zijn de definitieve plannen voor de nieuwe F1-motoren vanaf 2021. Deze worden eind oktober gepresenteerd. Vooruitlopend daarop is Aston Martin al begonnen met de opbouw van een team van absolute specialisten. Zo nam het Luca Marmorini in dienst die overkomt van Ferrari. Daar was hij werkzaam als chef van de motorenafdeling.

Tegenover Autosport.com laat een vertegenwoordiger van Aston Martin weten dat Marmorini als op consultancy basis in de arm is genomen. " Luca Marmorini helpt ons op consultancy basis, waarbij we de mogelijkheden blijven onderzoeken om F1-motoren te leveren vanaf 2021." " We hebben op dit moment nog geen medewerkers voor fulltime ingehuurd. De motor blijft een studieobject voor het bedrijf, wat parallel loopt aan de vergaderingen van de Formule 1 Power Unit Working Group."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'