© Colorsponge

Nieuwsoverzicht

Aston Martin trekt Ferrari topman aan voor bouw F1-motor

17 okt. 2017 16:54 Ruud Dimmers 0 reacties
Autosportfabrikant Aston Martin maakte recent bekend dat het diverse F1-technici heeft aangenomen voor de bouw van een Formule 1 motor. Een van deze mensen is Luca Marmorini, voormalig chef van de motorafdeling van Scuderia Ferrari.

Aston Martin trekt Luca Marmorini aan

De Formule 1 plannen van Aston Martin worden steeds concreter. De sportautofabrikant maakte recent bekend dat het in 2018 titelsponsor is van het Red Bull Racing team. De beide partijen zijn ook zeer geïnteresseerd in een verdere samenwerking op technisch vlak. Daarbij wordt door het team van Max Verstappen ook de mogelijkheid onderzocht om vanaf 2021 gebruik te maken van Aston Martin motoren.

Aston Martin verkent op dit moment de mogelijkheden tot toetreding van de Formule 1. Doorslaggevend daarvoor zijn de definitieve plannen voor de nieuwe F1-motoren vanaf 2021. Deze worden eind oktober gepresenteerd. 

Vooruitlopend daarop is Aston Martin al begonnen met de opbouw van een team van absolute specialisten. Zo nam het Luca Marmorini in dienst die overkomt van Ferrari. Daar was hij werkzaam als chef van de motorenafdeling.

Tegenover Autosport.com laat een vertegenwoordiger van Aston Martin weten dat Marmorini als op consultancy basis in de arm is genomen.

"Luca Marmorini helpt ons op consultancy basis, waarbij we de mogelijkheden blijven onderzoeken om F1-motoren te leveren vanaf 2021."

"We hebben op dit moment nog geen medewerkers voor fulltime ingehuurd. De motor blijft een studieobject voor het bedrijf, wat parallel loopt aan de vergaderingen van de Formule 1 Power Unit Working Group."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen