Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Aston Martin verklaart opvallende pitstop Alonso

Had Fernando Alonso de GP van Monaco misschien wel kunnen winnen? Zijn ongelukkige pitstop gooide in ieder geval roet in zijn eten.

Alonso Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Toen het plots begon te regenen en de chaos in Monaco ontstond, was het Fernando Alonso die een pitstop maakte. Hij switchte echter van de harde band naar de medium band, maar dat bleek niet de goede keuze. Hij moest een ronde later vervolgens intermediates halen.

Als hij wel voor de intermediates had gekozen, dan had hij misschien voor Verstappen uit kunnen komen. De Nederlander reed namelijk nog een ronde door en moest net als vele anderen door de eerste en tweede sector kruipen op zijn droogweerbanden.

Communicatiefout?

Tijdens de race kwam naar buiten dat er een communicatiefout zou zijn gemaakt, waardoor Alonso in plaats van de intermediates op de medium banden de pitstraat uit zijn gereden, maar volgens teambaas Mike Krack is daar helemaal niets van waar.

"Het was geen communicatiefout. Het was gewoon gepland. We dachten dat het een korte regenbui was. Het probleem was dat we er al 55 ronden op hadden zitten op de harde banden. Dan hou je geen warmte meer vast en heb je geen grip meer."

"We moesten wisselen en we waren er zeker van dat het weer op zou drogen, omdat het zo warm was. Toen we naar buiten reden, kwam de regen echter over de berg", aldus de Duitser, die toezag hoe zijn stercoureur Alonso alsnog naar de tweede plaats reed.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'