Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin wil de Formule 1 flink opschudden

Volgend jaar krijgt Aston Martin een prominente plek in de Formule 1, als titelsponsor van Red Bull Racing. Het team van Aston Martin Red Bull Racing zal dan een gooi gaan doen naar de wereldtitel. Maar Aston Martin wil meer en is van plan om vooral onrust te stoken in de discussie omtrent het motorreglement vanaf 2021.

De ambities van Aston Martin reiken verder dan als titelsponsor fungeren. Aston Martin wil graag toetreden tot de Formule 1 na 2021, maar wel op voorwaarde dat het motorreglement ten gunste van de autofabrikant wordt gewijzigd. Andy Palmer, CEO van Aston Martin, wil dan ook graag de boel opschudden. "De huidige teams gaan er natuurlijk alles aan doen om het motorreglement zo min mogelijk te veranderen" , zegt Palmer tegenover Motorsport.com. "Maar wij gaan de boel opschudden, als een soort stoorzender" , vervolgt hij.

Zo wil Aston Martin meer standaard onderdelen in de motor en wil het de MGU-H verbieden. "We hebben een brief geschreven aan de FIA en Liberty Media met daarin onze zienswijze op de toekomst" , zegt Palmer. "De basis van elke motor moet gestandaardiseerd worden, zodat een onafhankelijke motorbouwer onderdelen kan kopen van andere partijen.' "Daarnaast moet de MGU-H verdwijnen. Er werken honderd mensen aan en het voegt niets toe" , is Palmer stellig. Aan het begin van het seizoen 2019 wordt het definitieve reglement gepresenteerd. Pas daarna zal Aston Martin beslissen of het in 2021 gaat deelnemen aan de Formule 1.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'