Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin zoekt partner voor Formule 1 avontuur

Met ingang van 2021 treedt het nieuwe motorreglement in werking in de Formule 1. Zien we dan naast Mercedes, Ferrari, Renault en Honda ook andere motorfabrikanten in de Formule 1?

De naam van Aston Martin gonst wat dat betreft al enige tijd in het Formule 1 circus. De Britse motorfabrikant ziet een Formule 1 avontuur wel zitten maar stelt ook dat het alleen mogelijk is in samenwerking met een andere motorfabrikant. Tegenover Sky Sports verklaart directeur Andy Palmer dat Aston Martin absoluut wel geïnteresseerd is om vanaf 2021 toe te treden tot de Formule 1. Toch ziet hij het niet gebeuren dat Aston Martin dit op eigen houtje gaat doen. "Wij hebben zelf nog nooit een Formule 1 motor gefabriceerd. Voor ons is het dan ook alleen mogelijk als we samenwerken met een andere onafhankelijke motorfabrikant. We hebben het dan over Cosworth, AVL, Ricardo of Ilmor." Palmer bevestigt wel dat er al stappen zijn gezet voor een eventuele toetreding tot de koningsklasse van de autosport. "We hebben inmiddels Luca Marmorini aangesteld als adviseur. Hij heeft enorm veel kennis opgedaan op het gebied van motorontwikkeling voor Ferrari en Toyota. Hij helpt ons een concept samen te stellen voor hoe de motor eruit kan komen te zien. Daarnaast is hij namens ons in gesprek met de FIA."

De fans hoeven er in ieder geval niet op te rekenen dat Aston Martin voor 2021 al als motorfabrikant toetreedt tot de Formule 1. "Het heeft, gezien het nieuwe motorreglement in 2021, geen zin om eerder in te stappen. Toch maakt Aston Martin in 2018 al haar opwachting in de Formule 1. Als titelsponsor van pronkt het logo en de naam dan duidelijk op de auto's van Red Bull. "Jullie weten snel genoeg hoe de livery voor volgend jaar eruit komt te zien. Aston Martin is in ieder geval sterk vertegenwoordigd op de auto's van Red Bull Racing."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024