Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Audi-baas houdt Vettel-geruchten in stand

Krijgen we bij Audi een volledig Duitse line-up? Het is niet uitgesloten. Nico Hulkenberg is al bevestigd en het kersverse hoofd van het Audi Formule 1-project, Mattia Binotto, gooit de deur allesbehalve in het slot voor Sebastian Vettel.

Vettel 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Audi Formule 1-project kreeg recent enkele nieuwe kartrekkers. Andreas Seidl verliet het project en wordt als teambaas vervangen door Red Bull-kopstuk Jonathan Wheatley, terwijl voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto aan het hoofd komt te staan van het team.

De formatie moet nog altijd één coureur aankondigen voor 2025, maar daarmee ook voor de jaren erna. Nico Hulkenberg werd eerder al aangekondigd en nu zingt ook de naam van Sebastian Vettel toch weer rond. Het is geen geheim dat de viervoudig wereldkampioen op het hoogste niveau wil terugkeren, mits hij competitief kan zijn.

Met het aantrekken van zowel Wheatley als Binotto lijken de kansen daarop iets te zijn gegroeid. Hij kent immers beide mannen goed van zijn tijd bij respectievelijk Red Bull en Ferrari. Binotto doet gevraagd door Sky ook weinig moeite om zijn sympathie voor Vettel onder stoelen of banken te steken.

"Ik houd van Sebastian. Ik ken hem goed vanuit het verleden en ik werk graag met hem samen. Ik weet hoe sterk hij is, zowel als mens als coureur", aldus de Italiaan, die wel benadrukt nog geen knopen te hebben doorgehakt over de rijderskeuze.

"Ik loop hier net enkele weken rond. Ik zal eerst eens goed rondkijken binnen het team, her en der mijn oor te luister leggen en gewoon begrijpen hoe het er hier aan toe gaat. Op enig moment zullen we dan een besluit moeten nemen en dat moet de juiste keuze zijn voor Audi. Niet alleen voor 2025, maar ook met het oog op de toekomst."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"