Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Robert Kubica

Audi bevestigt interesse in Kubica als DTM-coureur

Gezien de prestaties van Robert Kubica dit seizoen in de Formule 1 is de kans groot dat we de Pool volgend jaar niet terugzien op het hoogste niveau. Kubica hoeft mogelijk niet om werk verlegen te zitten, want Audi zou hem graag in de DTM willen parkeren.

"We spreken niet met Robert Kubica persoonlijk, maar wel met zijn management. Robert is absoluut een interessante coureur, niet alleen voor ons, maar ook voor de DTM als klasse. Het is echter nog veel te vroeg om in detail te treden over wat we met onze fabriekscoureurs willen", zo laat Audi's motorsportbaas Dieter Gass weten in gesprek met Motorsport-Total.

De interesse in Kubica komt echter niet alleen vanuit het Audi-kamp, aangezien ook de motorsportbaas van BMW, Jens Marquardt, hem een aanwinst noemt voor iedere raceklasse. "We hebben bovendien na de periode dat hij voor ons merk in de Formule 1 reed regelmatig contact gehouden. Ik kan me voorstellen dat hij snel in deen DTM-auto zit."

Kubica zou niet de eerste grote Formule 1-naam zijn die na zijn carrière op het hoogste autosporttoneel toetreedt tot de DTM. Mika Hakkinen, Jean Alesi, David Coulthard, het zijn allemaal namen die op enig moment de overstap maakten.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten