Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Audi deelt eerste tik uit in proloog Dakar Rally, grote verrassing op P2

Mattias Ekstrom heeft de snelste tijd op de klokken gezet in de proloog van de Dakar Rally. De Audi-coureur was ongeveer een halve minuut rapper dan Seth Quintero (Toyota) en Sebastien Loeb (Prodrive Hunter).

Mattias Ekstrom
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Audi Communications Motorsport / Antonin Vincent

De 46e editie van de Dakar Rally werd afgetrapt met een proloog van 27 kilometer. Rond Al Ula kregen de deelnemers meteen een mooi voorproefje met zand en stenen. De uitslag zal de startopstelling van de eerste echte etappe bepalen, al wordt de volgorde van de top tien nog wel door elkaar geschud. Wie de snelst tijd rijdt heeft namelijk het voorrecht om als eerste te kiezen wanneer je wil starten op zaterdag. De tijden tellen nog niet mee voor het algemeen klassement.

Nasser Al-Attiyah, die het vertrouwde nest van Toyota verliet voor Prodrive Hunter, opende het bal als titelverdediger, maar zou niet de snelste zijn aan de meet. Een tijd van 17:31 was niet genoeg voor een eerste 'etappezege', want zijn teamgenoot Sebastien Loeb dook er meteen onderdoor met 17:08.

De afgelopen dagen ontstond er wat rumoer rond Audi, dat met een elektrisch aangedreven bolide aan de start staat. Al-Attiyah liet weten dat Audi na drie dagen naar huis zou gaan vanwege de gebrekkige betrouwbaarheid. Daar was in de korte proloog nog niets van te merken. Sterker nog, Mattias Ekstrom was de snelste met een tijd van 16:30.

Wie ook een goede indruk achterliet, was Seth Quintero. De nieuwbakken Toyota-coureur kwam over uit de SSV-klasse en reed gelijk de tweede tijd. Loeb zou uiteindelijk op de derde plaats finishen, voor de gebroeders Baumgart, die vierde en vijfde zijn geworden.

Tim en Tom Coronel hebben de eerste meters er ook op zitten. Ze kwamen op 5 minuten van de dagwinnaar over de streep in de onderste regionen van de tijdentabel.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"