Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Audi dichterbij enorme Formule 1-miljoenendeal met McLaren'

Audi en McLaren zijn in vergevorderde onderhandelingen en er kan al snel een grote deal worden gesloten tussen de twee partijen, zo melden Duitse media.

Audi aast op een deal waarmee het een groot aandeel in het Formule 1-team van McLaren over kan nemen. Volgens Duitse media heeft de autofabrikant haar bod verhoogd. Audi en Porsche, onderdeel van de Volkswagen Group, worden de recente maanden veelvuldig gelinkt aan de Formule 1. Door de invoering van het budgetplafond en met het oog op de nieuwe motorregels voor 2026, is de sport aantrekkelijk geworden voor deze fabrikanten. In december onthulde RacingNews365 al een brief van de Audi-bazen aan toenmalig FIA-president Jean Todt en F1-CEO Stefano Domenicali, waarin stond dat het automerk er zo goed als klaar voor was om zich te committeren aan de Formule 1. Het Duitse Automobilwoche schrijft dat Audi inmiddels haar bod heeft verhoogd van 450 naar 650 miljoen euro, om zich zo in te kopen in het Formule 1-team, alvorens breder in het Britse automerk te investeren. De hoge bazen van beide bedrijven zouden al snel een intentieverklaring kunnen ondertekenen, alvorens het bestuur van de Volkswagen Group zich over de deal buigt.

McLaren ontkende eerder de geruchten

In november ontkende McLaren nog stellig dat het bedrijf helemaal in handen zou komen van Audi toen Britse media dat schreven. "Det strategie van McLaren is altijd om de discussie aan te gaan over samenwerkingen met partners en leveranciers, waaronder andere autofabrikanten, maar de McLaren Group is niet van eigenaar gewisseld", klonk het toen. Afgelopen week kwam de geruchtenstroom echter weer op gang toen Duitse media schreven dat Volkswagen groen licht had gegeven aan Audi en Porsche om in de Formule 1 te stappen. Audi wil dus hevig investeren en deel uit gaan maken van het McLaren-team, terwijl Porsche zich waarschijnlijk als een deal wil sluiten met Red Bull als motorleverancier. RacingNews365 benaderde McLaren voor een reactie op het Duitse schrijven, maar een woordvoerder van de Britse renstal uit Woking reageerde dat er 'niets was om een update over te geven'.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht