Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

'Audi dichterbij enorme Formule 1-miljoenendeal met McLaren'

Audi en McLaren zijn in vergevorderde onderhandelingen en er kan al snel een grote deal worden gesloten tussen de twee partijen, zo melden Duitse media.

Ricciardo Norris Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Audi aast op een deal waarmee het een groot aandeel in het Formule 1-team van McLaren over kan nemen. Volgens Duitse media heeft de autofabrikant haar bod verhoogd.

Audi en Porsche, onderdeel van de Volkswagen Group, worden de recente maanden veelvuldig gelinkt aan de Formule 1. Door de invoering van het budgetplafond en met het oog op de nieuwe motorregels voor 2026, is de sport aantrekkelijk geworden voor deze fabrikanten.

In december onthulde RacingNews365 al een brief van de Audi-bazen aan toenmalig FIA-president Jean Todt en F1-CEO Stefano Domenicali, waarin stond dat het automerk er zo goed als klaar voor was om zich te committeren aan de Formule 1.

Het Duitse Automobilwoche schrijft dat Audi inmiddels haar bod heeft verhoogd van 450 naar 650 miljoen euro, om zich zo in te kopen in het Formule 1-team, alvorens breder in het Britse automerk te investeren. De hoge bazen van beide bedrijven zouden al snel een intentieverklaring kunnen ondertekenen, alvorens het bestuur van de Volkswagen Group zich over de deal buigt.

McLaren ontkende eerder de geruchten

In november ontkende McLaren nog stellig dat het bedrijf helemaal in handen zou komen van Audi toen Britse media dat schreven. "Det strategie van McLaren is altijd om de discussie aan te gaan over samenwerkingen met partners en leveranciers, waaronder andere autofabrikanten, maar de McLaren Group is niet van eigenaar gewisseld", klonk het toen.

Afgelopen week kwam de geruchtenstroom echter weer op gang toen Duitse media schreven dat Volkswagen groen licht had gegeven aan Audi en Porsche om in de Formule 1 te stappen. Audi wil dus hevig investeren en deel uit gaan maken van het McLaren-team, terwijl Porsche zich waarschijnlijk als een deal wil sluiten met Red Bull als motorleverancier.

RacingNews365
benaderde McLaren voor een reactie op het Duitse schrijven, maar een woordvoerder van de Britse renstal uit Woking reageerde dat er 'niets was om een update over te geven'.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022