Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi F1 slaat slag met oude bekende Red Bull-kampioensteam

Audi F1 (het team dat we nu nog kennen als Stake F1) heeft een belangrijke naam toegevoegd aan de line-up richting 2026. Het gaat om voormalig Red Bull-kopstuk Stefano Sordo.

Stake F1 heeft Stefano Sordo vastgelegd voor het team in de nieuw gecreëerde functie van performance director. Sordo komt over vanuit de IndyCar, alwaar hij werkzaam was voor Rahal Letterman Lanigan Racing. Daarvoor echter was hij zeer langdurig actief in de Formule 1, onder andere voor Red Bull.

Sterker nog, hij was er geruime tijd werkzaam. Eerst als engineer, later achtereenvolgens als teamleider en hoofd van de afdeling aerodynamica. Die functies bekleedde hij van 2007 tot en met 2016, waardoor hij mede verantwoordelijk mag worden gehouden voor de uiterst dominante succesperiode met Sebastian Vettel en Mark Webber van 2010 t/m 2013.

Nadien werkte hij een stint van zes jaar af bij McLaren, waar hij een leidinggevend was op het gebied van vehicle performance. Daarna volgde de overstap naar Amerika.

Stake/Audi geeft aan dat Sordo centraal zal staan in de jacht op succes: "Hij weet wat een team nodig heeft om te winnen. Hij brengt een schat aan ervaring mee en is als zodanig goed gekwalificeerd om de sterktes en zwaktes in onze operatie aan te kaarten."

Sordo is vanzelfsprekend content met zijn nieuwe aanstelling: "Dit team staat op een belangrijke splitsing in de geschiedenis van het team. Ik kijk er naar uit nieuwe uitdagingen aan te gaan en ben benieuwd wat de toekomst brengt. De doelen van het team zijn ambitieus, maar ik zie overal volop vertrouwen."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap