Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi vliegt uit de startblokken en ontdekt de sleutel tot Formule 1-succes

Audi stapt pas over een kleine drie jaar in de Formule 1, maar het project draait al op volle toeren.

In 2026 wordt het huidige F1-team Alfa Romeo Sauber, omgedoopt tot Audi. Het project verloopt vooralsnog voorspoedig. Onder het motto 'F1 Power made in Germany' bereidt men zich voor op haar F1-avontuur. Tijdens de grootste autobeurs van China, die momenteel plaatsvindt in Shanghai, geeft voorzitter Markus Duesmann een update.

"Autosport zit in het DNA van Audi. We zijn er van overtuigd dat ons Formule 1-avontuur ons bedrijf alleen maar verder zal helpen. Het bereik van de koningsklasse wordt steeds groter, zeker onder jonge doelgroepen en in onze belangrijkste afzetmarkt: China", zo laat de Duitser optekenen.

Sleutel naar succes

Op de achtergrond wordt er momenteel hard gewerkt aan het Formule 1-team, dat gestaag vorm krijgt, zo vertelt Duesmann. "Het Audi F1-project is de laatste maanden echt uit de startblokken geschoten!"

"We zitten in de conceptfase van de bouw van onze motor en de fundering voor de nieuwe aandrijflijn wordt nu gelegd. Daarbij leggen we de nadruk op de details, bijvoorbeeld qua materialen en de technologieën die we gebruiken bij de productie."

"Verder focussen we ook op onderwerpen als het energiemanagement van onze hybride krachtbron. Efficiëntie is namelijk een van de belangrijkste sleutels tot succes in de Formule 1 en de mobiliteit van de toekomst. Deze aanpak zal zowel in de sport als daarbuiten voor vooruitgang zorgen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen hoefde toen al niet bang te zijn voor Hamilton

Het was George Russell die voor wat reuring zorgde door te stellen dat als Max Verstappen naast Lewis Hamilton in de F1 debuteerde, zijn carrière schade op had kunnen lopen. Het denkt het podcasttrio Tom Coronel/Ruud Dimmers/Joris Mosterdijk daarover?

Beluister de nieuwste aflevering van de RN365 Formule 1-podcast hieronder!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024