© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Auer na eerste test: 'Formule 1 is echt geweldig!'

02 aug. 2017 06:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Gisteren kwam er een droom uit voor de jonge Lucas Auer. Het F1-team van Force India gaf hem de kans om te testen voor het team. Op de Hungaroring maakte hij voor het eerst kennis met de Formule 1. De snelheid verraste het jonge talent die ook merkte dat F1 fysiek uitdagend is.

Geslaagde eerste kennismaking met F1 voor Lucas Auer

"Allereerst wil ik het team heel erg bedanken dat ze dit mogelijk maakten voor mij. Het was een onvergetelijke ervaring. Toen ik uit de pitstraat reed en de limiter van de auto haalde kreeg ik echt een schok! De snelheid is zo geweldig, zeker in de bochten."

"Ik voelde me erg op mijn gemak in de auto en het team gaf me enkele runs om te wennen aan de auto. Mijn eerste doelstelling was om geen schade te rijden. Het team vroeg me om constante ronden te rijden en zo kilometers te maken."

"De auto's zijn fysiek uitdagen en in de eerste twee runs voelde ik mijn spieren. Je blijft sturen, je blijft pushen en je kan bijna niet ademen omdat je niet in je ritme komt. Het wordt een stuk eenvoudiger als je daarin gewend bent."

"Ik kijk erg uit naar woensdag, waarop ik weer een halve dag mag testen. Ik hoop dat ik dan mag laten zien tot wat ik in staat ben."

Uiteindelijk legde Auer 54 ronden af met een snelste tijd van 1.20,5.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen