Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2021

Australische GP-organisatie overweegt aanpassingen aan circuit

De Grand Prix van Australië, traditioneel gezien het eerste raceweekend van het jaar, overweegt om enkele wijzigingen door te voeren aan het circuit, zodat het inhalen makkelijker wordt. Deze wijzigingen zullen op zijn vroegst in 2021 worden doorgevoerd.

Australie achtergrond
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Australië in Melbourne is allesbehalve een waar inhaalspektakel te noemen. Hoewel de races op Albert Park wel spannend kunnen zijn, hoeven de fans niet te rekenen op talloze inhaalacties. Afgelopen jaar stond de GP zelfs helemaal down under aan de ranglijst van races met de meeste inhaalacties.

Daar moet verandering in komen, weten ook de organisatoren van de Australische Grand Prix. De race in Melbourne wordt verreden op een semi-stratencircuit in het Albert Park. De laatste keer dat er wijzigingen zijn doorgevoerd aan de lay-out van het stratennetwerk in het park, was in 1966.

In de nabije toekomst worden de wegen echter opnieuw geasfalteerd. Dat vormt een uitgelezen kans om meteen ook de lay-out van het circuit aan te passen. Tegenover Autosport vertelt de hoogste baas van de Australische Grand Prix-organisatie dat er in samenwerking met de Formule 1 wordt gekeken naar de mogelijkheden. Binnenkort worden er waarschijnlijk knopen doorgehakt.

Of de veranderingen in 2021 nog nodig zijn, is nog maar de vraag. De Formule 1-regels gaan dan dusdanig op de schop, dat het inhalen op papier aanzienlijk minder lastig moet worden.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend