Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Australië maakt zich zorgen over overstap Ricciardo naar Renault'

Voormalig F1-coureur Mark Webber vreest dat Daniel Ricciardo een verkeerde keuze heeft gemaakt met zijn overstap naar Renault. Grote vraag is of het Franse team de komende jaren klaar is voor de top.

Landgenoot Mark Webber maakt zich grote zorgen over de overstap van Daniel Ricciardo naar Renault. Webber, die zelf jarenlang uitkwam voor Red Bull, vreest dat Ricciardo er niet aan te pas komt.

"Ik denk dat we ons in Australië allemaal zorgen maken. Men had liever gezien dat hij bij Red Bull zou blijven. Ik heb nog frequent contact met het team", laat Webber aan het Australische Macquarie Sports Radio weten. "Ik verwacht niet dat Red Bull volgend jaar al erg sterk is met Honda, maar dat ze vanaf 2020 echt mee doen", klinkt het voorzichtig uit de mond van Webber. De Australiër is veel minder enthousiast over Renault F1 en vreest dat Ricciardo achter de feiten aan gaat rijden. "Het zal een hele uitdaging voor ze worden om volgend jaar op hetzelfde niveau te presteren als Red Bull." Ook de signalen die Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, afgeeft, zijn volgens Webber niet positief. "Renault wil de budgetten omlaag brengen, het aantal medewerkers reduceren en de salarissen verlagen om de verschillen in de sport kleiner te maken. Ik denk dat dit zorgelijk is voor een coureur die net bij dat team begint."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje