© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Auto-ongeluk kostte Pierre Gasly bijna carrière in de Formule 1

09 dec. 2017 08:01 Rik Alkema 0 reacties
Pierre Gasly bereikte het voorlopige hoogtepunt van zijn carrière toen hij dit seizoen werd gepromoveerd naar het Formule 1-team van Toro Rosso. Het had echter weinig gescheeld of Gasly had zijn racecarrière moet opgeven na een heftig auto-ongeluk in 2016.

Pierre Gasly ontsnapte aan de dood in 2016

In de zomer van 2016 was Gasly met zijn ouders onderweg naar het circuit van Silverstone toen het noodlot toesloeg. De auto waar Gasly inzat sloeg over de kop, met alle gevolgen van dien.

"Ik zat op de achterbank in het midden, mijn moeder zat links naast me", brengt Gasly zijn herinneringen aan die bewuste dag op in gesprek met Formule1.nl.

"De auto schoot van de weg en we sloegen een keer of vier over de kop. Uiteindelijk kwamen we 50 meter van de weg tot stilstand, op het dak", vervolgt Gasly. 

"Er was overal bloed, ik dacht dat mijn moeder het niet had overleefd."

"Ze ademde niet meer en ze was in shock, net als ik", deelt Gasly zijn heftige ervaring.

Uiteindelijk belandde de moeder van Gasly in het ziekenhuis. Gasly zelf had wonder boven wonder geen ernstige verwondingen en mocht zelfs deelnemen aan de GP2 races, die later dat weekend op het programma stonden.

Op zaterdag won hij ook nog eens de hoofdrace van de GP2, welke hij opdroeg aan zijn moeder die op dat moment nog in het ziekenhuis lag.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed voor Gasly. Zijn moeder herstelde volledig en Gasly mocht dit seizoen debuteren in de Formule 1. Ook volgend jaar rijdt de jonge Fransman in de Formule 1, bij het team van Toro Rosso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen