Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Auto team Coronel naar huis na crash, coureurs per helikopter naar ziekenhuis

Een teleurstellende dag voor Team Coronel in Dakar. Daar waar Tim en Tom Coronel een motorrijder op hun voorruit kregen, zo moesten Michel Kremer en Thomas de Bois in de tweede Coronel-bolide opgeven na een crash. Beide coureurs zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis, maar zijn aanspreekbaar.

Coronel dakar 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Een teleurstellende dag voor Team Coronel in Dakar. Tim en Tom kwamen in aanraking met een motorcoureur, die een gebroken been opliep en waarschijnlijk uit de Rally ligt. Tim en Tom konden met schade wel verder. Deze maandag was echter de eerste dag van de marathonetappe, wat betekent dat de monteurs van Team Coronel slechts twee uur de tijd hadden om de auto te fixen voordat deze verder moest. Dat is echter wel gelukt, zo meldt team Coronel. De tweeling is op weg naar de bivouac en zullen op dinsdag gewoon het tweede deel van de marathonetappe kunnen starten.

Minder goed nieuws is er voor coureur Michel Kremer en navigator Thomas de Bois in de tweede Coronel-bolide. Het duo crashte tijdens het eerste deel van de marathonetappe en ligt uit de rally. Ze hebben last van hun rug en dus gaan ze per helikopter naar het ziekenhuis om uit voorzorg allerlei checks te ondergaan. Beide coureurs maken het naar omstandigheden goed en maken naar verluidt weer grapjes.

Op dinsdag zal er meer duidelijkheid komen over de fysieke gevolgen van hun crash. Wat zeker is, is dat het Dakar-avontuur er voor hen na vier dagen al op zit. Vorig jaar kwam het duo niet verder dan de eerste etappe, nadat hun auto vlam vatte en afbrandde.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein