Autocoureur Di Grassi wil nieuwe FIA-president worden

31 jan. 2018 13:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Formule E-ster Lucas di Grassi ziet na zijn actieve carrière als coureur voor zichzelf wel een rol weggelegd als FIA-president.

Braziliaanse Formule E-piloot denkt groot

Nee, de huidige FIA-president Jean Todt hoeft geen coup te verwachten uit de hoek van Lucas di Grassi. De Braziliaan is niet van plan op korte termijn te stoppen met racen, maar op het moment dat hij zijn helm aan wilgen hangt, wil hij in een andere functie actief blijven in de sport.

"Omdat ik nou eenmaal van de sport houd", zo motiveert hij zijn ambities in gesprek met Motosport.com. "Tegelijkertijd merk ik dat ik er vaak een andere mening op na houd dan anderen, dus ik help met mijn visie graag de sport vooruit."

"Ik zou de mondiale autosport met meer actie op de baan graag wat spannender maken. Daarnaast zou ik de sport graag nog veiliger willen maken en de negatieve tendens, waarbij het aantal categorieën afneemt en grote sponsors afhaken, doorbreken."

De huidige en laatste termijn van zittend FIA-president Jean Todt loopt af in 2021, maar dat betekent niet dat di Grassi dan al een gooi wil doen naar diens zetel.

"Ik ben nog jong en heb nog vele actieve jaren voor me, maar ik denk groot. Waarom zou het op termijn niet kunnen? Als mensen zich vinden in mijn ideeën en mijn presidentschap zouden steunen, dan neem ik die rol maar al te graag op me."

Foto: Di Grassi reed in 2010 één jaar voor Virgin Racing in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen