Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Autosportgigant keert niet terug in F1: "Een afgesloten hoofdstuk"

Porsche keert voorlopig niet terug in de Formule 1. Volgens de motorsportbaas van het merk, Thomas Laudenbach, is de ambitie om terug te keren in de F1 'een afgesloten hoofdstuk'.

Start China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Porsche leek een paar jaar geleden nog kans te maken om vanaf 2026 samen te werken met Red Bull Racing in de Formule 1, maar bijna twee jaar geleden werd duidelijk dat dat project niet door zou gaan. "Het uitgangspunt was altijd dat het een samenwerking op voet van gelijkheid zou worden, dat het niet alleen een motor-partnership zou omvatten, maar ook het team. Dit bleek uiteindelijk onhaalbaar te zijn", zo liet Porsche toentertijd weten. Daardoor liep het project stuk.

De interesse in de Formule 1 verdween daardoor echter niet, want eerder dit jaar liet de directeur Sales en Motorsport, Michael Dreiser, nog het volgende weten. "Motorsport zal altijd de kern vormen van onze merkidentiteit. Formule 1 blijft een interessante raceklasse voor ons."

Maar nu komt de autosportgigant tot de conclusie dat een terugkeer in de Formule 1 er voorlopig niet in zal zitten. "Het is een afgesloten hoofdstuk en op dit moment geen onderwerp om te bespreken. Het is van tafel: op dit moment is de Formule 1 geen klus voor ons en daar steken we geen energie in. We zijn alleen gefocust op wat we nu doen, want we zijn al met verschillende activiteiten bezig. We zijn in alle opzichten goed op weg en zijn ontzettend blij met wat we doen", aldus Thomas Laudenbach, de motorsportbaas van het merk, weten. Dat meldt Autosport.

Porsche racet momenteel wel in het WEC en het IMSA SportsCar Championship met Penske. Daarbij komt het ook uit in de Formule E, waar Pascal Wehrlein dit jaar het rijderskampioenschap won namens het team.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder