Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Autosportwereld opgeschrikt door zware crash met twee dodelijke slachtoffers

Het is niet de week van de autosportwereld en in het bijzonder de rallywereld. Afgelopen donderdag overleed Craig Breen en op zaterdag waren er in Spanje twee doden te betreuren bij een rally.

Afgelopen donderdag werd de rallywereld opgeschrikt door de dood van Craig Breen , die bij een tragische crash tijdens een test een week voor de WRC-rally in Kroatië, om het leven was gekomen. Dit weekend ging het in Spanje ook helemaal mis. Tijdens de rally van Villa de Tineo zijn er namelijk twee coureurs overleden. Julio Cesar Castrillo en zijn navigator Francisco Javier Alvarez stierven op zaterdag na een crash tijdens de zesde proef in Asturië. Op hoge snelheid raakten ze een boom, waarna ze helaas ter plekke overleden. Op foto's, die we hier niet zullen delen, is te zien dat de ravage groot is.

Alonso condoleert de familie

De twee Spanjaarden kwamen uit Oviedo, de stad waar ook Fernando Alonso is geboren en getogen. De F1-coureur condoleerde de families van beide slachtoffers via Twitter. "Wat triest om te horen wat er is gebeurd tijdens de rally van Villa de Tineo. Mijn condoleances en alle liefde voor de families van Castrillo en Alvarez. Rust in vrede." De organisatie van de rally heeft na het trieste ongeval de rally stil te leggen en niet meer uit te laten rijden.

1647332816412110848

Que tristeza para toda la familia del motor saber lo ocurrido en el Rally Villa de Tineo. El pésame y todo el cariño a las familias de Julio César Castrillo y Francisco Javier Álvarez. DEP — Fernando Alonso (@alo_oficial) April 15, 2023

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull