© Renault

Nieuwsoverzicht

'B-kampioenschap' na spannende fase zo goed als beslist

31 okt. 2018 11:30 René Oudman 0 reacties
In de beginfase van het Formule 1-seizoen 2018 was Nico Hülkenberg onbetwist de 'best of the rest'. De Duitse Renault-rijder scoorde aan de lopende band punten en was er als de kippen bij, als een van de rijders van de topteams wegviel.

Na zijn beste seizoensresultaat te hebben behaald (P5), nota bene voor eigen publiek op de Hockenheimring, kwam de klad erin. Tot aan het treffen in de Verenigde Staten werd er, om verschillende redenen, nog maar één puntje gescoord.

Zodoende werd het ineens weer spannend omtrent het 'B-kampioenschap', de titelstrijd om de zevende plaats in het wereldkampioenschap, die door Kevin Magnussen in het leven werd geroepen. De Deen, Sergio Pérez, Esteban Ocon en Fernando Alonso liepen zienderogen in op Hülkenberg. Op een gegeven moment was het zelfs gelijkspel tussen Magnussen, Pérez en de Duitser.

Waar Hülkenberg verslagen leek, herrees zijn Renault in de races op het Amerikaanse continent. De Hulk werd in zowel de Verenigde Staten als in Mexico keurig zesde, om in twee wedstrijden tijd liefst zestien punten te scoren. Zodoende is de strijd om de zevende plaats in het wereldkampioenschap zo goed als gestreden: Hülkenberg heeft pardoes een voorsprong van twaalf punten op Pérez.

Magnussen, waarmee Hülkenberg niet al te lang geleden op gelijke hoogte stond, heeft al zestien punten achterstand op de Duitse Renault-coureur. Alonso volgt op plaats tien in het kampioenschap: de Spanjaard heeft vijftig punten, negentien minder dan Hülkenberg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen