Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Baalweekend De Vries compleet, Russell doet goede zaken in F2

Op de Hungaroring en op het circuit Spa-Francorchamps kon het feest niet op voor Nyck de Vries, maar de Nederlander kon zijn goede vorm niet vertalen naar mooie resultaten op het Autodromo Nazionale Monza. De Vries had zich tijdens de zaterdagrace terug moeten knokken vanuit het achterveld nadat de start in het honderd liep, op zondag kwam de Sneker überhaupt niet eens van zijn plek bij de opwarmronde.

Via een pitstraatstart kon De Vries alsnog deelnemen aan de Formule 2-race van zondag, maar een goed resultaat was op dat moment al haast onmogelijk. De Prema-rijder wist zich net als op zaterdag sterk naar voren te knokken, tot hij Roy Nissany toucheerde waarbij De Vries een lekke band opliep. Doordat hij een pitstop moest maken zakte De Vries terug naar de laatste plaats, waarin hij tevens over de meet geraakte.

Vooraan was het George Russell. De kampioenschapsleider had na zijn vierde plek in de zaterdagrace met dank aan de omgekeerde grid-regel vanaf P5 mogen vertrekken - na de eerste bochtencombinatie vond de Mercedes-protégé zichzelf terug op de tweede plaats. Na een mislukte aanval op leider Nicholas Latifi, waar de op dat moment als derde rondrijdende Artem Markelov van kon profiteren, rekende Russell in een later stadium wél af met eerst de Canadees en later de Rus. Markelov wist de tweede plaats thuis te brengen, voor Carlin-rijder Sergio Sette Camara. Diens teammaat Lando Norris, de voornaamste tegenstander van Russell in de strijd om het kampioenschap, kwam niet verder dan een vijfde stek. Zodoende doet Russell keurige zaken: de Brit heeft een gezonde voorsprong ten opzichte van landgenoot Norris in het F2-kampioenschap, waar er nog twee raceweekends (Sochi, eind september en Abu Dhabi, eind november) op het programma staan.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'