Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Bahrein blijft wintertests in 2025 organiseren'

De wintertests in aanloop naar het Formule 1-seizoen 2025 lijken in Bahrein te blijven. Dat meldt Autosport.

Verstappen race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was lange tijd niet duidelijk waar de wintertests voor het komende Formule 1-seizoen worden gehouden. Zo zouden zowel Bahrein als Barcelona in de race zijn om de testdagen te organiseren, maar nu lijkt er een beslissing te zijn genomen, zo meldt Autosport. Het lijkt er namelijk op dat de wintertests opnieuw worden georganiseerd in Bahrein.

Een meerderheid van de teams heeft gestemd voor de optie van Bahrein in 2025, ook al zouden de teams in 2026 in Barcelona kunnen terugkeren als de volledig nieuwe auto's worden geïntroduceerd. Ook al is het nog niet definitief, het voorlopige plan is om is om de test plaats te laten vinden van 26 tot en met 28 februari 2025.

Nadat ze dan de test hebben afgerond, gaan de teams waarschijnlijk terug naar Europa, om vervolgens de overtocht te maken naar de eerste race van het seizoen in Australië in het weekend van 14 tot en met 16 maart. Ook al is het logistiek wat lastiger om alles te verschepen naar Bahrein, het voordeel dat het waarschijnlijk beter weer is in Bahrein, is doorslaggevend.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership