Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bakoe dreigt met vertrek uit Formule 1

Er bestaat een kans dat we de Formule 1 dit jaar voor het laatst zien in de straten van het Azerbeidzjaanse Bakoe. "De huidige contractvoorwaarden zijn onacceptabel", zo stelt de minister van sport, Azad Rahimov.

De huidige overeenkomst voor het organiseren van de Grand Prix van Azerbeidzjan werd ondertekend in de tijd dat Bernie Ecclestone nog aan het roer van de Formule 1 stond en loopt na dit jaar af. Hoewel de minister van sport Azad Rahimov verwacht een nieuwe overeenkomst te kunnen tekenen, stelt hij in gesprek met het Russische Tass dat het niet slechts een formaliteit is. "Binnen drie maanden na de editie van dit jaar moeten we laten weten of we ook volgend jaar weer op de Formule 1-kalender willen staan" , aldus Rahimov. "Het zou dan gaan om een nieuwe vijfjarige deal, maar onder de huidige voorwaarden tekenen we niets."

"Iedereen ziet in dat de voorwaarden van ons huidige contract onacceptabel zijn en ik denk dat zelfs de Formule 1-bazen dat zelf ook inzien. We zijn daarom met elkaar in gesprek over het aanpassen van bepaalde aspecten zoals bijvoorbeeld de prijs die wij dienen te betalen, de sponsorrechten en de commerciële voorwaarden van de overeenkomst." De Grand Prix van Azerbeidzjan vindt dit jaar al plaats op 29 april, waar de vorige twee edities in juni werden verreden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"