© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Bakoe dreigt met vertrek uit Formule 1

Er bestaat een kans dat we de Formule 1 dit jaar voor het laatst zien in de straten van het Azerbeidzjaanse Bakoe. "De huidige contractvoorwaarden zijn onacceptabel", zo stelt de minister van sport, Azad Rahimov.

"Voorwaarden huidige contract onacceptabel"

De huidige overeenkomst voor het organiseren van de Grand Prix van Azerbeidzjan werd ondertekend in de tijd dat Bernie Ecclestone nog aan het roer van de Formule 1 stond en loopt na dit jaar af. Hoewel de minister van sport Azad Rahimov verwacht een nieuwe overeenkomst te kunnen tekenen, stelt hij in gesprek met het Russische Tass dat het niet slechts een formaliteit is.

"Binnen drie maanden na de editie van dit jaar moeten we laten weten of we ook volgend jaar weer op de Formule 1-kalender willen staan", aldus Rahimov. "Het zou dan gaan om een nieuwe vijfjarige deal, maar onder de huidige voorwaarden tekenen we niets."

"Iedereen ziet in dat de voorwaarden van ons huidige contract onacceptabel zijn en ik denk dat zelfs de Formule 1-bazen dat zelf ook inzien. We zijn daarom met elkaar in gesprek over het aanpassen van bepaalde aspecten zoals bijvoorbeeld de prijs die wij dienen te betalen, de sponsorrechten en de commerciële voorwaarden van de overeenkomst."

De Grand Prix van Azerbeidzjan vindt dit jaar al plaats op 29 april, waar de vorige twee edities in juni werden verreden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen