Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2022

Baku City Circuit klopt zichzelf op de borst: "Hebben de toon gezet"

De Grand Prix van Azerbeidzjan is niet meer weg te denken van de moderne Formule 1-kalender. De race is niet alleen geaccepteerd als een nieuwe waarde, maar volgens de organisatoren zelf hebben ze zelfs de toon gezet.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het Baku City is ontegenzeggelijk een bijzonder Formule 1-circuit. Het stratencircuit wordt gekenmerkt door lange rechte stukken, maar vooral ook door een hele smalle sectie die door de oude stadskern kronkelt. Er werden wat wenkbrauwen gefronst toen de eerste schetsen naar buiten kwamen, maar inmiddels hebben we heel wat spectaculaire races gezien (na een oersaaie start in 2016).

Het circuit stond destijds te boek als het snelste stratencircuit ter wereld, maar Djedda steekt Bakoe daarin naar de kroon. Helemaal goed, zo oordeelt circuitdirecteur Arif Rahimov in gesprek met onder andere RacingNews365. Hij ziet dat als een compliment.

"Ons circuit heeft eraan bijgedragen dat het algemene beeld dat mensen van een stratencircuit hebben is veranderd en dat is voor ons het allermooiste. Daarvoor ging het vaak over de gevaren van stratencircuits en in de F1 kwamen we ook niet verder dan Monaco en Singapore", aldus Rahimov.

De overtreffende trap van het Baku City Circuit

Stiekem hoopt het Azerbeidzjaanse kopstuk dat de race in Bakoe een klassieker kan worden die nog jaren lang terug zal keren op de Formule 1-kalender.

"Nadat ons circuit op de kalender verscheen hebben we een competitie zien ontstaan in wie het snelste stratencircuit kan bouwen. Dat is geweldig en dat laat zien dat wij in zekere zin de toon hebben gezet. Mensen proberen dat te overtreffen."

"Dus als de vraag wordt opgeworpen of wij een vaste waarde kunnen zijn op de F1-kalender en als we zien dat mensen naar ons kijken op het moment dat ze een nieuw circuit ontwikkelen, dan zijn wij daar meer dan trots op."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez