Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Baku City Circuit klopt zichzelf op de borst: "Hebben de toon gezet"

De Grand Prix van Azerbeidzjan is niet meer weg te denken van de moderne Formule 1-kalender. De race is niet alleen geaccepteerd als een nieuwe waarde, maar volgens de organisatoren zelf hebben ze zelfs de toon gezet.

Het Baku City is ontegenzeggelijk een bijzonder Formule 1-circuit. Het stratencircuit wordt gekenmerkt door lange rechte stukken, maar vooral ook door een hele smalle sectie die door de oude stadskern kronkelt. Er werden wat wenkbrauwen gefronst toen de eerste schetsen naar buiten kwamen, maar inmiddels hebben we heel wat spectaculaire races gezien (na een oersaaie start in 2016). Het circuit stond destijds te boek als het snelste stratencircuit ter wereld, maar Djedda steekt Bakoe daarin naar de kroon. Helemaal goed, zo oordeelt circuitdirecteur Arif Rahimov in gesprek met onder andere RacingNews365 . Hij ziet dat als een compliment. "Ons circuit heeft eraan bijgedragen dat het algemene beeld dat mensen van een stratencircuit hebben is veranderd en dat is voor ons het allermooiste. Daarvoor ging het vaak over de gevaren van stratencircuits en in de F1 kwamen we ook niet verder dan Monaco en Singapore", aldus Rahimov.

De overtreffende trap van het Baku City Circuit

Stiekem hoopt het Azerbeidzjaanse kopstuk dat de race in Bakoe een klassieker kan worden die nog jaren lang terug zal keren op de Formule 1-kalender. "Nadat ons circuit op de kalender verscheen hebben we een competitie zien ontstaan in wie het snelste stratencircuit kan bouwen. Dat is geweldig en dat laat zien dat wij in zekere zin de toon hebben gezet. Mensen proberen dat te overtreffen." "Dus als de vraag wordt opgeworpen of wij een vaste waarde kunnen zijn op de F1-kalender en als we zien dat mensen naar ons kijken op het moment dat ze een nieuw circuit ontwikkelen, dan zijn wij daar meer dan trots op."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'