Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alarmbellen rinkelen niet bij balend Red Bull na 'halve verloren testdag'

Geen paniek bij Red Bull, nadat men op donderdag urenlang stilstond door een versnellingsbakprobleem. Het probleem zelf stelt niet veel voor, maar de tijd die men erdoor verloor, daar balen ze vooral van bij de Oostenrijkse renstal. Sergio Perez oordeelt dat het er allemaal bij hoort.

Red Bull was qua productiviteit het slechtste team tijdens de donderdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Daar waar Max Verstappen op woensdag nog een van de meest productieve was, zo kon Sergio Perez maar net de helft van het aantal ronden van de Nederlander evenaren. Door een probleem met de versnellingsbak stond hij een halve dag zo goed als stil. Guillaume Rocquelin, Head of Race Engineering bij Red Bull, blikt terug op de testdag. Die sloot de Oostenrijkse renstal met gemengde gevoelens af. "Checo wist in de ochtend al heel snel op snelheid te komen en zijn feedback was vergelijkbaar met die van Max. Dat betekent dat we weten hoe we ervoor staan en welke kant we op gaan. Elke keer dat de auto terugkeert naar de garage, veranderen we weer dingen en fine-tunen we veel, dus over het algemeen ben ik tevreden." "We hadden echter een klein probleem vandaag, waardoor we ongeveer een halve dag verloren", vervolgt Rocquelin. "We zijn niet bezorgd door het probleem zelf, maar het is wel zonde dat we zoveel tijd verloren. Op de lange termijn hoeft het in ieder geval geen negatieve invloed te hebben op ons team, want we hebben een goede basis gelegd en zijn blij met de vooruitgang die we boeken."

Perez kan er mee leven

Perez werd getroffen door de problemen, maar kijkt alsnog tevreden terug op zijn eerste echte testdag in de RB18, gedurende welke hij veel leerde. Die problemen neemt hij dan ook op de koop toe. "We hebben veel geleerd, dus daar ben ik blij mee. We proberen verschillende dingen en we hebben veel informatie om te verwerken, dus in de meetings is het belangrijk om in de details te treden en de engineers zo veel feedback mogelijk geven." "Het probleem met de versnellingsbak duurde helaas wat langer dan verwacht om te repareren, maar het zij zo, dat soort dingen gebeuren nou eenmaal tijdens de testdagen. Op vrijdag zit ik weer in de auto en hoop ik dat het droog blijft!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"