Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Balende Gasly: "Verloor vermogen in de laatste tweehonderd meter"

Pierre Gasly wist zich in de kwalificatie niet uit Q1 te rijden, maar werd bepaald niet geholpen door de techniek. Zijn auto gaf met nog enkele meters te gaan de geest.

Pierre Gasly reed in slakkengang startfinish op in zijn laatste vliegende rondje in Q1. Honderden meters verderop zette hij zijn wagen stil en bleek hij niet snel genoeg voor een startbewijs voor Q2. De Fransman baalt flink.

"Bij het uitkomen van de laatste bocht verloor ik voor de laatste paar honderd meter vermogen, wat erg teleurstellend is, aangezien ik bezig was aan een zeer goede ronde, die zomaar zes tienden sneller had kunnen zijn. We waren misschien niet goed genoeg voor Q3, maar we hadden mee kunnen strijden om de plaatsen vlak daarachter. Al met al was het dus niet de kwalificatie die ik zelf voor ogen had."

De Honda-krachtbron achterin de Toro Rosso lijkt de meest waarschijnlijke boosdoener voor de problemen aan boord bij Gasly's STR13, al Toyoharu Tanabe van Honda nog geen conclusies trekken: "We zullen uitvoerig onderzoek doen naar het hoe en waarom van het stilvallen van Pierre en gaan ons van daaruit voorbereiden op de race."

Teamgenoot Brendon Hartley kwam op zijn beurt niet verder dan P16 en kan dan ook niet tevreden zijn: "In de derde vrije training waren we twaalfde, dus om nu Q2 mis te lopen komt wat onverwacht en is erg zuur. Ik denk dat we simpelweg niet snel genoeg waren, maar hopelijk hebben we tijdens de trainingen genoeg gedaan om tijdens de race alsnog over een sterke auto te beschikken."

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto