© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Balende Gasly: "Verloor vermogen in de laatste tweehonderd meter"

24 nov. 2018 19:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Pierre Gasly wist zich in de kwalificatie niet uit Q1 te rijden, maar werd bepaald niet geholpen door de techniek. Zijn auto gaf met nog enkele meters te gaan de geest.

Pierre Gasly reed in slakkengang startfinish op in zijn laatste vliegende rondje in Q1. Honderden meters verderop zette hij zijn wagen stil en bleek hij niet snel genoeg voor een startbewijs voor Q2. De Fransman baalt flink.

"Bij het uitkomen van de laatste bocht verloor ik voor de laatste paar honderd meter vermogen, wat erg teleurstellend is, aangezien ik bezig was aan een zeer goede ronde, die zomaar zes tienden sneller had kunnen zijn. We waren misschien niet goed genoeg voor Q3, maar we hadden mee kunnen strijden om de plaatsen vlak daarachter. Al met al was het dus niet de kwalificatie die ik zelf voor ogen had."

De Honda-krachtbron achterin de Toro Rosso lijkt de meest waarschijnlijke boosdoener voor de problemen aan boord bij Gasly's STR13, al Toyoharu Tanabe van Honda nog geen conclusies trekken: "We zullen uitvoerig onderzoek doen naar het hoe en waarom van het stilvallen van Pierre en gaan ons van daaruit voorbereiden op de race."

Teamgenoot Brendon Hartley kwam op zijn beurt niet verder dan P16 en kan dan ook niet tevreden zijn: "In de derde vrije training waren we twaalfde, dus om nu Q2 mis te lopen komt wat onverwacht en is erg zuur. Ik denk dat we simpelweg niet snel genoeg waren, maar hopelijk hebben we tijdens de trainingen genoeg gedaan om tijdens de race alsnog over een sterke auto te beschikken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen