Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Balende Gasly: "Verloor vermogen in de laatste tweehonderd meter"

Pierre Gasly wist zich in de kwalificatie niet uit Q1 te rijden, maar werd bepaald niet geholpen door de techniek. Zijn auto gaf met nog enkele meters te gaan de geest.

Pierre Gasly reed in slakkengang startfinish op in zijn laatste vliegende rondje in Q1. Honderden meters verderop zette hij zijn wagen stil en bleek hij niet snel genoeg voor een startbewijs voor Q2. De Fransman baalt flink.

"Bij het uitkomen van de laatste bocht verloor ik voor de laatste paar honderd meter vermogen, wat erg teleurstellend is, aangezien ik bezig was aan een zeer goede ronde, die zomaar zes tienden sneller had kunnen zijn. We waren misschien niet goed genoeg voor Q3, maar we hadden mee kunnen strijden om de plaatsen vlak daarachter. Al met al was het dus niet de kwalificatie die ik zelf voor ogen had."

De Honda-krachtbron achterin de Toro Rosso lijkt de meest waarschijnlijke boosdoener voor de problemen aan boord bij Gasly's STR13, al Toyoharu Tanabe van Honda nog geen conclusies trekken: "We zullen uitvoerig onderzoek doen naar het hoe en waarom van het stilvallen van Pierre en gaan ons van daaruit voorbereiden op de race."

Teamgenoot Brendon Hartley kwam op zijn beurt niet verder dan P16 en kan dan ook niet tevreden zijn: "In de derde vrije training waren we twaalfde, dus om nu Q2 mis te lopen komt wat onverwacht en is erg zuur. Ik denk dat we simpelweg niet snel genoeg waren, maar hopelijk hebben we tijdens de trainingen genoeg gedaan om tijdens de race alsnog over een sterke auto te beschikken."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona