© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Balende Max Verstappen: 'De auto gaat totaal niet in de regen'

28 jul. 2018 16:26 Ruud Dimmers 0 reacties
Eindelijk was er dan een kwalificatie in de regen, maar het bracht Max Verstappen helemaal niets. Het team van Red Bull stelde bijzonder teleur met een zevende plaats voor de Nederlander en een twaalfde voor Ricciardo.

Na afloop was Verstappen dan ook alles behalve blij met zijn auto en prestatie. Bij Ziggo Sport blikt hij terug op zijn kwalificatie, waarin hij liefst 2,5 seconden tekort kwam op de pole.

"Het liep gewoon niet, we hadden geen grip en dan houdt het op in de regen. Het hele jaar loopt het al niet in de regen. Ook bij herstarts op koude banden kunnen we niet mee met de rest."

"Ten opzichte van vorig jaar, waarbij je wist dat je de baan opgaat en direct paarse tijden noteert, is het dit jaar een wereld van verschil. De auto werkt niet, ik weet niet waar het aan ligt, maar het werkt gewoon niet."

Voor de race is Verstappen niet erg optimistisch. Normaal gesproken moet hij Sainz en Gasly nog wel voorbij kunnen, maar dan houdt het wel op aldus de Red Bull-coureur.

"Vijfde moet morgen wel lukken met een goede strategie. Misschien dat we bij de start de Toro Rosso kunnen pakken en de Renault op pure snelheid. We zijn hier niet snel genoeg en verliezen teveel op de rechte stukken op een droge baan. Als we een cleane start hebben dan moet de vijfde plaats mogelijk zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen