© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Balende Ricciardo: 'Mijn auto was gewond'

26 aug. 2018 19:15 Ruud Dimmers 0 reacties
De race van Daniel Ricciardo zat er al in de eerste bocht op. De Red Bull-coureur werd geraakt door de vliegende bolide van Alonso en moest naar de pits voor een nieuwe achtervleugel. Het einde van de race haalde Ricciardo niet.

Vanaf een achtste startpositie leek Ricciardo uit het gedrang te blijven in La Source, maar de gelanceerde bolide van Alonso nam ook hem mee in de malaise.

"Ik werd in de eerste bocht aangetikt en al met al was het een weekend om snel te vergeten", blikt Ricciardo bij Ziggo Sport terug. “Het team probeerde om de vleugel zo snel mogelijk te vervangen, maar we lagen twee ronden achter. Met een ronde achterstand was het misschien nog mogelijk geweest om die ronde terug te krijgen achter de Safety Car."

"Toen we twee ronden achter lagen hoopten we op een Safety Car, maar die kwam niet. Er was best nog wat schade aan de achterkant van de auto ondanks de nieuwe vleugel. We hebben het geprobeerd, maar de auto was ‘gewond’ en we lagen teveel ronden achter."

Bij de start raakte Ricciardo de bolide van Raikkonen die een lekke band opliep. Een touché die voortkwam uit de kettingreactie bij de start. "Ik voelde een tik van achteren in bocht 1 en daardoor gleed ik tegen Kimi aan. Het was een kettingreactie. Natuurlijk wil ik niemands race verpesten, sorry daarvoor, maar de kettingreactie begon al een stuk naar achteren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen