Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Balende Sainz kon Hamilton niet tegenhouden: "Had geen banden meer over"

Carlos Sainz was een paar ronden voor het einde de enige overgebleven sta-in-de-weg voor Lewis Hamilton om op het podium te finishen. De Spanjaard hield even stand, maar moest toch capituleren. Logisch, zo zegt de Ferrari-coureur na afloop.

Rondenlang leek Carlos Sainz in de Grand Prix van Hongarije achter winnaar Esteban Ocon en Sebastian Vettel de derde plek op het podium te grijpen. Maar toen was daar ineens Lewis Hamilton die zich eindelijk voorbij Fernando Alonso had gewurmd en het daarna op de P3 van Sainz gemunt had. Het was een kwestie van tijd voordat hij die ook zou grijpen, zegt de Ferrari-coureur na afloop. "Ik had geen banden meer over om Hamilton achter me te houden, ik moest al de hele tijd hard rijden doordat hij achter ons zat en vervolgens kon ik me ook niet meer verbeteren toen hij weer terug kwam na zijn pitstop", aldus Sainz in gesprek met Sky Sports Italia . Dat hij ook nog in het verkeer zat, maakte het voor de Spanjaard ook niet makkelijker om de Mercedes achter zich te houden. "Ook zat Ricciardo er nog tussen en dat kostte ook nog wat tijd waar Hamilton van profiteerde." Meer dan P4 zat er voor Sainz dus niet in, die erkent dat het beter kan. "Het seizoen gaat tot nu toe redelijk goed, ik voel me goed met de auto, maar we hebben nog niet een compleet goed weekend gereden, zullen we maar zeggen", vertelt hij. "Er missen telkens nog wat details, dus daar moeten we aan werken."

Binotto

Ook Ferrari-teambaas Mattia Binotto was teleurgesteld met het resultaat van de Scuderia. "We zijn heel teleurgesteld over vandaag, aangezien we met de regen veel hoop hadden op een goede race. Leclerc kwam ook goed van start, maar vanuit ver van achter werd hij aangereden en dat is zeer teleurstellend, want we hadden vandaag veel punten kunnen pakken", aldus de Italiaan. Over Sainz gelukkig geen slecht woord van Binotto. "Carlos heeft het goed gedaan vandaag en met een snelle pitstop zijn we ver gekomen. Hij heeft een goede race gereden en daar zijn we tevreden over, maar we hebben gewoon veel punten verloren vandaag en niet door onze schuld", meent de teambaas. "Ik had ook graag willen zien wat Charles had gebracht vandaag, maar helaas." Mogelijk is Sainz nu toch derde, omdat Vettel werd gediskwalificeerd. Omdat Aston Martin echter aan heeft gegeven in protest te willen gaan, staat Sainz voorlopig nog op P4 in de voorlopige uitslag. Toch nam Sainz al een voorproefje op zijn volgende podium, zoals hieronder te zien is.

1421937317040824322

Confirmed P3 !! My second podium for @ScuderiaFerrari and super happy for the entire team after all the effort we have put into this first part of the season. It comes (again) in a non-typical way….but cheers !! FORZA FERRARI - #Carlossainz pic.twitter.com/fEcEisXDp6 — Carlos Sainz (@Carlossainz55) August 1, 2021

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen