Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Balende Van der Mark keert terug op Superbike-machine na harde crash

Michael van der Mark kwam tijdens de vrije training van het Superbike-weekend op het circuit van Misano hard ten val. Hij brak daarbij onder andere zijn pols. Het herstel van de Nederlander verloopt echter sneller dan verwacht, waardoor de Yamaha-coureur aankomend weekend al zijn comeback hoopt te maken.

RacingNews365 sprak de Yamaha-rijder tijdens zijn bezoek aan de TT van Assen, op dat moment was het nog onduidelijk wanneer de Rotterdammer zijn terugkeer zou maken: "Ik baal nog steeds van mijn val op het circuit van Misano, dat mag duidelijk zijn. De operatie is echter succesvol geweest en ik heb nu vooral moeite met rust houden. Ik wil gewoon bezig zijn en zo snel mogelijk terug keren, al ben ik natuurlijk gedwongen om het vooral rustig aan te doen."

Om zijn herstel in de gaten te houden en wellicht ook te versnellen, bezocht de sympathieke Nederlander de paddock tijdens de TT van Assen. "Het is fijn om op de paddock te zijn, daarvan krijg je altijd een warm gevoel. Ik ben hier echter ook met een reden, aangezien ik het medical center heb bezocht. Daar konden ze nog wat foto’s maken en even checken hoe het staat met mijn vooruitgang", aldus van der Mark. Het herstel lijkt voorspoedig te verlopen, aangezien de Superbike-coureur zondag alweer hoopt te racen.

Wanneer het lichaam weer helemaal in orde is hoopt van der Mark weer vooraan mee te kunnen strijden in de Superbike-klasse. Ondanks dat hij dit moet doen op een verouderde motor, is hij nog steeds zeer tevreden over zijn Yamaha: "We rijden op een verouderde Yamaha, maar je ziet dat alle Yamaha-rijders toch een goed pakket hebben. Er komen ook telkens nog kleine updates voor de motoren en dat heeft ervoor gezorgd dat we dit seizoen vooraan meestrijden. Ik hoop dat ik snel weer terug kan keren, zodat ik mijn seizoen een goed vervolg kan geven."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten