Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Balende Verstappen legt uit waarom Leclerc sneller was tijdens kwalificatie GP Monaco

Max Verstappen kende een teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Net als eerder dit weekend in de trainingen kwam de Nederlander niet verder dan de vierde plaats, dit tot zijn eigen teleurstelling.

Verstappen sad Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen kon zich tijdens de kwalificatie geen moment meten met Charles Leclerc. De Monegask moest in de eerste delen nog concurrentie van Sergio Perez en Carlos Sainz dulden, maar was een klasse apart in Q3. Verstappen was ondertussen steeds de vierde man, op enkele tienden.

Zo ook in Q3, waar hij bijna drie tienden toe moest geven op Leclerc. In de slotseconden waren Leclerc en Verstappen nog wel bezig aan een verbetering, maar op dat moment crashten Perez en Sainz waarna de rode vlag werd gezwaaid. Voor Verstappen zat er niet meer in dat een vierde startpositie, waarmee hij niet tevreden was.

"Over het algemeen een redelijk lastig weekend voor mij. De laatste ronde was wat beter, niet voor pole. Charles en Ferrari zijn dit weekend enorm sterk, maar dan hadden we er wel iets beter voor gestaan dan vierde", vertelt de Nederlander bij Viaplay.

"Dat is ook Monaco en een rode vlag kan gebeuren. Dat is natuurlijk heel jammer en het is het tweede jaar op rij, maar het is wat het is."

Waar troeft Ferrari Verstappen af?

De Ferrari, met name die van Leclerc, lijkt het hele weekend als op rails te rijden. Verstappen somt twee punten op waar zijn Red Bull het tot dusver aflegt.

"We moeten nog even kijken waar het precies zit, maar je ziet dat die auto erg goed draait. Daarbij had ik zelf last van meer onderstuur dan ik wilde. Dat helpt niet, zeker niet op een circuit als Monaco waar je de auto erg snel wil laten draaien. Daardoor was het wat lastiger."

Inhalen is bijzonder lastig op het smalle stratencircuit, zo niet onmogelijk. Mogelijk dat de voorspelde regen daar op zondag verandering in kan brengen. Verstappen hoopt dan ook duidelijk op een regenrace.

"We zien het morgen wel. Het is natuurlijk een beetje balen van vandaag, maar uiteindelijk moet je wel geconcentreerd blijven tijdens de race. Als er regen aankomt is het natuurlijk altijd een beetje chaos hier. Er rijden heel veel vrachtwagens, waardoor er veel olie licht en je hebt natuurlijk de witte lijnen die glad zijn."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

66 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17