Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Barcelona bevestigt wintertestweken voor Formule 1-seizoen 2019

Voorafgaand aan een Formule 1-seizoen worden er wintertestweken gehouden, waarin de teams hun nieuwe wagens de sporen kunnen geven. Ook in 2019 zullen die testweken worden gehouden op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

De nieuwe auto's voor het seizoen 2019 zullen voor de eerste keer collectief de baan op rijden op maandag 18 februari, dan begint de eerste testweek officieel. De testweken bestaan overigens niet uit zeven dagen actie, zoals de naam doet vermoeden, maar vier.

Testweek één begint op maandag 18 februari en is afgelopen als de vlag wordt gezwaaid op donderdag 21 februari. Een kleine week later wordt de actie vervolgd: op dinsdag 26 februari mogen de rijders weer het asfalt op, vrijdag 1 maart 2019 is de laatste dag van de officiële wintertestweken. Formule 1-teams mogen maar gelimiteerd testen: er zijn zoals bovengenoemd acht wintertestdagen, gedurende het seizoen zijn er vier 'in-season' testdagen. Daarnaast mag bandenfabrikant Pirelli af en toe een team aanwijzen dat voor de Italiaanse rubberproducent een test afwerkt. De laatste mogelijkheid om meters te maken is door een zogenaamde filmdag in te zetten, een moment waarop video's voor sociale media worden geschoten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden