© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Barcelona bevestigt wintertestweken voor Formule 1-seizoen 2019

18 okt. 2018 15:30 René Oudman 0 reacties
Voorafgaand aan een Formule 1-seizoen worden er wintertestweken gehouden, waarin de teams hun nieuwe wagens de sporen kunnen geven. Ook in 2019 zullen die testweken worden gehouden op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

De nieuwe auto's voor het seizoen 2019 zullen voor de eerste keer collectief de baan op rijden op maandag 18 februari, dan begint de eerste testweek officieel. De testweken bestaan overigens niet uit zeven dagen actie, zoals de naam doet vermoeden, maar vier.

Testweek één begint op maandag 18 februari en is afgelopen als de vlag wordt gezwaaid op donderdag 21 februari. Een kleine week later wordt de actie vervolgd: op dinsdag 26 februari mogen de rijders weer het asfalt op, vrijdag 1 maart 2019 is de laatste dag van de officiële wintertestweken.

Formule 1-teams mogen maar gelimiteerd testen: er zijn zoals bovengenoemd acht wintertestdagen, gedurende het seizoen zijn er vier 'in-season' testdagen. Daarnaast mag bandenfabrikant Pirelli af en toe een team aanwijzen dat voor de Italiaanse rubberproducent een test afwerkt. De laatste mogelijkheid om meters te maken is door een zogenaamde filmdag in te zetten, een moment waarop video's voor sociale media worden geschoten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen