Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Barcelona vecht met deze updates voor eigen toekomst

Het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt momenteel flink onder handen genomen. De organisatie van de race in de buurt van Barcelona heeft nog een contract tot en met 2026 voor de Formule 1, maar dat houdt het circuit niet tegen om flink wat faciliteiten onder handen te nemen.

Barcelona circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De Formule 1 komt sinds 1991 al op het Circuit de Barcelona-Catalunya en is sindsdien niet meer verdwenen van de kalender. De lay-out van het circuit heeft in de loop der jaren wat veranderingen ondergaan tot het 4,657 kilometer lange circuit dat op dit moment wordt gebruikt in de Formule 1. De vraag is echter tot wanneer de Formule 1 op het circuit in Barcelona blijft racen.

Begin dit jaar werd er namelijk bekend dat de Formule 1 een contract heeft getekend voor een nieuwe race in Madrid, waardoor de toekomst van Barcelona niet zeker is. Het contract met de organisatie van die race loopt tot en met 2026, waardoor het er in ieder geval op lijkt dat er over twee jaar twee races in Spanje plaatsvinden. De circuit in Barcelona geeft op de eigen site aan dat er 'al wordt gewerkt aan de uitbreiding van de relatie op de lange termijn'.

Ook al is de toekomst van Barcelona op de Formule 1-kalender onzeker, dat houdt het circuit niet tegen om flinke investeringen te doen. Het circuit is bezig om met een investeringsplan van maar liefst 50 miljoen zichzelf te positioneren als het modernste circuit van Europa. Het circuit wordt dus gemoderniseerd en het wordt aangepast naar nieuwe behoeften.

Op dit moment zijn ze al druk bezig met de verschillende werkzaamheden, waaronder de uitgebreide renovatie van de verkeerstoren, de briefingruimte, de perskamer, de kantoren van de stewards en tijdwaarneming en de horecaruimtes. Ook wordt het terras van het pitgebouw opnieuw ingericht met een nieuw dak.

Wat ook opvalt: de creatie van de 'Rooftop', een VIP-loopbrug die de paddock met het stadiongedeelte verbindt. Dat moet een nieuw iconisch element van het circuit worden. De onthulling van de 'Rooftop' staat gepland tijdens de Grand Prix van Spanje van dit jaar, die van 21 tot en met 23 juni wordt gehouden.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'