Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Barrichello waarschuwt Verstappen: "Dan kunnen ze alles doen"

Nu Lando Norris eindelijk zijn eerste overwinning op zak heeft, voorziet voormalig F1-coureur Rubens Barrichello meer overwinningen voor McLaren. Hij geeft Max Verstappen een waarschuwing mee.

Norris Verstappen podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na 110 races was er in Miami dan eindelijk die eerste F1-zege voor Lando Norris. Als geen ander weet oud-coureur Rubens Barrichello hoe de Brit zich moet hebben gevoeld. De Braziliaan deed er zelf namelijk 124 races over, alvorens hij voor het eerst kon juichen in de Formule 1 bij de GP van Duitsland in 2000. Uiteindelijk zou Barrichello elf zeges pakken in de Formule 1, waarvan de meeste voor Ferrari.

Hij geniet van de huidige prestaties van Norris en McLaren. "Een overwinning in de Formule 1 is niet alleen iets individueels. Je moet op één lijn zitten met je engineer, met je monteurs, met de banden, met zoveel dingen", zegt Barrichello in gesprek met Metro. "Ik had al eerder de kans om te winnen. Ik won zelfs bijna de derde race in mijn hele carrière. Het was Donington Park (de Europese Grand Prix van 1993, red.) en ik lag tweede toen mijn brandstof opraakte."

Daarna kreeg hij nog meer kansen op een zege."Ik had de race op de Nürburgring met Stewart moeten winnen (de Europese Grand Prix van 1999, red.). Ik koos ervoor om op slicks te blijven rijden toen het regende en dat werkte niet. Dus die race had ook moeten winnen."

Barrichello, die uiteindelijk 68 keer de gang naar het podium mocht maken in de Formule 1 weet dus wat er voor nodig is om uiteindelijk die laatste stap te kunnen zetten. "Dingen moeten samenkomen en het leven draait om veerkracht. Je moet vertrouwen hebben, je moet ervoor werken. Als het makkelijk gaat, komen de resultaten ook makkelijker. ik denk dat je die motivatie nodig hebt. Eerlijk gezegd zijn cijfers, cijfers. Dat is oké, je moet ermee werken. Maar in het leven gaat het erom eerlijk te zijn en te blijven werken, want het komt uiteindelijk wel goed."

Dat McLaren nu ineens de uitdager van Red Bull en met name Max Verstappen is, verbaast Barrichello als hij terugkijkt naar vorig seizoen. "Als je bedenkt dat McLaren vorig jaar begon als het slechtste team, ze stonden laatste... Ineens boekten ze progressie en gingen ze vooruit. Ze vochten om podiumplaatsen en overwinningen. Dus als een team die structuur heeft, kunnen ze alles doen. Ze zijn zeker op de goede weg. En ze hebben twee hele goede coureurs", deelt Barrichello nogmaals een waarschuwing uit aan Verstappen.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap