Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Bearman heeft focus op F1-contract: "Zie het als mijn kans"

Nu Nico Hulkenberg de keuze heeft gemaakt om komende winter Haas te verruilen voor Stake F1 komt er bij het Amerikaanse team een plekje vrij. Oliver Bearman lijkt de meest logische keuze, maar de jonge Brit blijft, ondanks de geruchtenstroom, realistisch over zijn kansen.

Bearman China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de bekendmaking dat Nico Hulkenberg volgend jaar niet langer bij Haas zal rijden, lijkt het een kwestie van tijd tot Oliver Bearman wordt aangekondigd als opvolger van de Duitser. Het jonge Ferrari-talent maakte indruk tijdens zijn invalbeurt bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië en mag dit jaar maar liefst zes vrije trainingen afwerken voor het team van Haas. Teambaas van het Amerikaanse team, Ayao Komatsu, gaf eerder al aan dat de prestaties van Bearman in de vrije trainingen zwaarder wegen dan zijn Formule 2-prestaties, als het aankomt op de beslissing of hij de opvolger gaat worden van Hulkenberg.

Hoewel de 19-jarige Bearman zijn optredens ziet als een kans om indruk te maken, heeft hij niet het gevoel dat het stoeltje bij Haas al voor hem is gereserveerd. "Natuurlijk zie ik het als mijn kans, maar het feit dat er een zitje vrij is, betekent niet dat ik er recht op heb", vertelt Bearman aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik moet het nog steeds verdienen met goede prestaties in de Formule 2, maar nog meer met de zes vrije trainingen die ik rijd. Ik moet goed presteren en laten zien dat ik klaar ben om volgend jaar de sprong naar de F1 te wagen. Ik heb geen doelen gesteld. De druk komt vooral van mezelf, want ik heb de neiging om veel druk op mezelf te leggen."

Bearman rijdt dit seizoen in het Formule 2-kampioenschap met Prema. De rookie maakte vorig jaar al een paar keer zijn opwachting, maar rijdt dit seizoen voor het eerst een volledig seizoen. Zijn gooi naar de titel kreeg een knauw nadat hij niet in actie kon komen in Saoedi-Arabië door zijn optreden in de koningsklasse van de autosport. Bearman zou toen namelijk vanaf pole starten, maar moest op het laatste moment invallen voor Carlos Sainz in de Formule 1. Dat kostte Bearman een hoop punten, maar de Brit heeft er nog altijd alle vertrouwen in dat hij nog mee kan strijden om het kampioenschap.

"Natuurlijk heb ik een achterstand opgelopen in de F2, maar alles is mogelijk", aldus Bearman. "We gaan nu het Europese seizoen in en kennen de circuits beter. We begrijpen de auto nu wat beter, dus ik zie geen reden waarom we niet voor het kampioenschap kunnen vechten. Ik ben echt gemotiveerd om dat te doen. Maar deze zes vrije trainingen zijn geweldige kansen om mijn talent te bewijzen en te laten zien wat ik kan. Ik hecht er niet meer waarde aan dan aan de F2, want je moet laten zien dat je goed kunt racen. In de F1 gaat het niet alleen om het snelste rondje, het is 50/50."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training