Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Bearman keert al snel weer terug in een Ferrari-bolide

Oliver Bearman is pas net bijgekomen van zijn geweldige prestatie in Saoedi-Arabië, of hij moet wederom F1-meters maken in een Ferrari-bolide. In Italië mocht hij op het testcircuit van het team uit Maranello aan de bak.

Bearman Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Op Fiorano, het testcircuit van Ferrari, komt vandaag Oliver Bearman in actie. Hij kruipt achter het stuur van de F1-75 uit 2022. Als onderdeel van een testprogramma waarbij er met 'oud' materiaal wordt gereden, mag de jonge Brit meters maken.

Dat doet hij vier dagen na zijn F1-racedebuut voor Ferrari. In Saoedi-Arabië mocht hij invallen voor de door een blindedarmontsteking gevelde Carlos Sainz. Dat deed hij met verve, want hij reed naar P11 in de kwalificatie en sloot de race af met een zevende stek.

Nog geen knoop doorgehakt

Op deze manier blijft Bearman in ieder geval warm mocht hij over een week weer in actie moeten komen. Sainz is herstellende van zijn operatie en keerde een dag nadat hij op de operatietafel lag al terug in de paddock, maar zal toch nog verder moeten herstellen.

Ferrari hakt naar eigen zeggen begin volgende week de knoop door voor de GP van Australië. Mocht Ollie weer een stap terug moeten doen, dan zal hij in Melbourne gewoon in F2 in actie komen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China