Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bedreigde Latifi kreeg bericht van 'stille' Hamilton, huurde noodgedwongen bodyguards in

In de weken dat Lewis Hamilton voor het grote publiek onzichtbaar was, nam hij wél contact op met Nicholas Latifi. Dit om de Williams-coureur een hart onder de riem te steken na het ontvangen van doodsbedreigingen na zijn crash die juist Hamilton indirect de wereldtitel kostte.

De Grand Prix van Abu Dhabi kende een lange nasleep. Met name ook Nicholas Latifi kreeg het zwaar te verduren. Omdat hij degene was die er met zijn crash indirect verantwoordelijk voor was dat Max Verstappen Lewis Hamilton kon aanvallen, werd hij meermaals met de dood bedreigd. Steun voor hem kwam onder andere uit het Mercedes-kamp, bij monde van zowel Lewis Hamilton als het team zelf. Terwijl de Mercedes-coureur dus onzichtbaar was voor het grote publiek, nam hij wel de moeite om Latifi een hart onder de riem te steken. "Vlak voordat ik zelf een statement publiceerde, stuurde Lewis me een bericht. Dat was een paar dagen na de GP van Abu Dhabi. Uiteraard zal ik niet ingaan op de details van dat bericht", aldus Latifi ten overstaan van onder andere RacingNews365 . "Ik kreeg eveneens steunberichten van andere Mercedes-teamleden. Sowieso was de hele manier waarop meerdere teams en coureurs op social media hun steun betuigden fijn en bemoedigend om te zien. Iedereen was het eens met de boodschap tegen dit soort online misbruik en dit incident stond als zodanig dan ook niet op zichzelf. Social media brengt veel goeds, maar deze nadelen kleven er helaas ook aan."

Latifi schakelde bodyguards in

Ondanks de steun heeft Latifi zich wel degelijk onveilig gevoeld na de doodbedreigingen. Zo onveilig zelfs dat hij zich genoodzaakt voelde om bodyguards in te huren. "Het klinkt misschien flauw, maar uiteindelijk weet je niet hoe serieus mensen het menen", vervolgt hij. "Je hoeft maar één dronken fan tegen te komen op het vliegveld of iemand te treffen die zijn dag niet heeft, of bijvoorbeeld onder de invloed ergens van is... Je zal maar net die ene van een miljoen personen treffen..." "Dus toen ik terug was in Londen heb ik bij bepaalde activiteiten security met me meegenomen. Ik bezocht Winter Wonderland met mijn vriendin en ook daarbij werden we vergezeld door bodyguards. Het klinkt misschien overdreven, maar we namen de dreiging echt serieus. Je weet het immers maar nooit en dat is een betreurenswaardig aspect van de wereld waarin we nu leven."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"