Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Bedroefde Ocon komt met persoonlijk statement na 'online misbruik'

Esteban Ocon heeft heel wat over zich heen gekregen na de touché met zijn teamgenoot Pierre Gasly in Monaco. De Fransman deelt nu een uitgebreid statement op social media.

Ocon Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ging al vroeg mis tussen de twee Alpine-coureurs in Monaco. Esteban Ocon probeerde Pierre Gasly in te halen voor het ingaan van de tunnel, maar dat mislukte jammerlijk. Ocon raakte Gasly en hij vloog door de lucht. De race voor Ocon was daardoor ook al snel voorbij.

Nu deelt hij een uitgebreid statement waarin hij terugblikt op alles wat er de afgelopen week is gebeurd. "Er is veel gezegd in de nasleep van de Grand Prix van Monaco. Hoewel ik veel steunbetuigingen heb ontvangen, ben ik diep bedroefd over de hoeveelheid beledigingen en negativiteit die ik online heb ontvangen over mijn karakter, mijn rijgedrag en mijn carrière", zo begint Ocon zijn statement.

"Dankzij het harde werk, de steun en de opofferingen van veel mensen heb ik sinds mijn debuut in 2016 meer dan 140 Grands Prix gereden. Ik ben altijd een harde racer geweest en net als de meeste coureurs heb ik mijn aandeel in incidenten gehad. Ik heb het geluk gehad om met getalenteerde en ervaren teamgenoten te racen, waaronder racewinnaars Daniel Ricciardo, Sergio Perez en Pierre Gasly en een tweevoudig kampioen in Fernando Alonso. Als teamgenoten begonnen we races vaak dicht bij elkaar, wat in sommige gevallen leidde tot zware gevechten op de baan en soms tot contact."

Emoties lopen hoog op

"Natuurlijk heb ik ook fouten gemaakt. We zijn geen robots: we zijn atleten die elke dag tot het uiterste gaan om onze droom om races te winnen waar te maken. Formule 1 is een sport waar de emoties hoog oplopen en waar de passie diep zit. Ik zie en voel dit elk weekend op het circuit en op social media, zowel positief als negatief. Maar de onjuiste beweringen en grove verdraaiingen die ik de afgelopen dagen online heb gezien over mijn vermogen om met een team samen te werken zijn onjuist, kwetsend en schadelijk", zo vervolgt Ocon.

"Sinds mijn eerste rondjes in de autosport heb ik deze sport benaderd met nederigheid, professionaliteit en respect. Deze waarden heb ik van jongs af aan meegekregen. Hoewel elke coureur individuele glorie nastreeft, zal dit altijd in de eerste plaats een teamsport zijn. Ik heb altijd de instructies gevolgd die ik kreeg en geracet om het maximale te bereiken voor en met mijn team."

Ocon vertelt verder: "Ik heb de verantwoordelijkheid genomen voor het incident in ronde 1 afgelopen zondag en ondanks mijn DNF ben ik blij dat het team een punt heeft bijgeschreven in wat voor ons allemaal een moeilijke start van het seizoen is geweest. Ik respecteer Pierre als teamgenoot en als concurrent. We hebben altijd professioneel samengewerkt binnen het team en dat zal zo blijven. Er is geen beloning zonder risico in de Formule 1. En racestarts zijn intens, zeker in Monaco, waar de openingsronde bepalend kan zijn voor het eindresultaat."

"Uiteindelijk zijn we allemaal concurrenten. Hard en eerlijk racen is wat onze sport zo geweldig maakt en de belangrijkste reden waarom ik zoveel van deze sport houd. Ik kijk ernaar uit om te racen in Montreal, voor de fantastische Canadese fans, en naar de spannende mogelijkheden die de toekomst biedt", zo sluit Ocon af. Daarmee lijkt hij dus te bevestigen dat hij ook in Canada in de Alpine stapt.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren