Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2023

Beelden: De situatie in Imola een dag na de verschrikkelijke overstromingen

De regio Emilia-Romagna werd deze dinsdag en woensdag hard getroffen door enorme hoeveelheden regen, waardoor er overstromingen en aardverschuivingen ontstonden. Op donderdag is de rust rond het GP-circuit in ieder geval weer terug gekeerd.

Imola circuit floods 5
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dieter Rencken

RacingNews365 F1-journalist Dieter Rencken was op donderdag nog steeds in de regio, waar de harde regen voor nu voorbij is en de waterstanden weer zakken. Hij nam een kijkje bij het circuit en trof duidelijke sporen aan van het noodweer dat op dinsdag en woensdag over de regio raasde.

Het heeft er alle schijn van dat het circuit zelf, het asfalt, niet onder water heeft gestaan, net als de pitlane, pitboxen, de paddock en de motorhomes van de teams. De waterstand was daarvoor gelukkig voor de F1-teams niet hoog genoeg.

			© Dieter Rencken
	© Dieter Rencken
			© Dieter Rencken
	© Dieter Rencken
			© Dieter Rencken
	© Dieter Rencken
			© Dieter Rencken
	© Dieter Rencken

Santerno

De rivier Santerno is weer aanzienlijk gezakt. De 'uiterwaarden', de velden aan weerszijden van van de rivier, staan niet meer onder water, al is er aan de hoeveelheid modder duidelijk te zien dat de waterstand recent nog aanzienlijk hoger was. Het zag er nu echter allemaal weer relatief normaal uit.

Rencken: "Gezichtsverlies voorkomen"

In eerste instantie is de Grand Prix van Emilia-Romagna afgelast vanwege de hulpdiensten die op andere plekken hard nodig waren. Tegelijkertijd hebben de F1-bazen zich gerealiseerd dat ze in een enorm slecht daglicht waren komen te staan als het raceweekend door was gegaan. Fans hadden dan namelijk helemaal vastgezeten en er was geen fatsoenlijke plek geweest om te parkeren.

Dus het is zeker een goede keuze geweest om het raceweekend af te gelasten vanwege de hulpdiensten die op andere plekken nodig waren. Zelfs als deze plek rond het circuit de enige plek was geweest waar het was overstroomd en de hulpdiensten op andere plekken niet nodig waren geweest, dan denk ik niet dat het raceweekend door had kunnen gaan. Dat vanwege de modderige velden en de modderige omgeving. Mensen hadden daar dan doorheen moeten baggeren.

			© Dieter Rencken
	© Dieter Rencken
			© Dieter Rencken
	© Dieter Rencken
			© Dieter Rencken
	© Dieter Rencken

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?