Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beelden: Ricciardo voor de eerste keer in nieuwe kleuren onderweg

Kort voor de collectieve wintertestweek wordt afgetrapt, draaien enkele Formule 1-teams al wat rondjes op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Renault liet haar R.S. 19 op zaterdagmiddag kennismaken met het Spaanse asfalt.

Daniel Ricciardo kon zodoende de eerste meters afwerken in de nieuwe wagen van zijn nieuwe werkgever. De 29-jarige Australiër nam de filmdag voor zijn rekening.

Op een filmdag mag een Formule 1-team maximaal honderd kilometer afleggen, om beelden voor promotionele doeleinden te schieten. Honderd kilometer op het Circuit de Barcelona-Catalunya staat gelijk aan het rijden van maximaal 21 rondjes. Renault heeft als een van de weinige teams nog geen rooster voor de aanstaande testweek bekendgemaakt. Wanneer Ricciardo en Nico Hulkenberg dus in actie komen, is nog niet duidelijk. Ricciardo komt over van Red Bull Racing, waarvoor hij in de afgelopen vijf seizoenen actief was. In dienst van de Oostenrijkse stal behaalde de Australiër zeven Grand Prix-overwinningen.

https://twitter.com/RenaultF1Team/status/1096742663779508224

World, meet the Renault R.S.19. Renault R.S.19... meet @danielricciardo ! #RSspirit #ItsON pic.twitter.com/CIz9WO1h0I — Renault F1 Team (@RenaultF1Team) 16 februari 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi