Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP 2019

"Begrijpelijk dat je met 100 miljoen op de bank stopt met racen"

Jorge Lorenzo maakte in november een einde aan zijn carrière als MotoGP-coureur. De vijfvoudig wereldkampioen maakte een moeizaam seizoen door als teamgenoot van Marc Marquez en vond het na enkele harde crashes mooi geweest. Toch lijkt de Spanjaard de motorsport niet helemaal vaarwel te zeggen. Het ziet er namelijk naar uit dat Lorenzo de nieuwe testrijder wordt bij het Yamaha-team van Valentino Rossi.

Lorenzo Barcelona 2019 kwalificatie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

De afgelopen jaren maakte Valentino Rossi zich sterk voor een Europees test-team bij Yamaha. De 40-jarige Italiaan kreeg in 2019 zijn zin en Yamaha startte een test-team op met voormalig MotoGP-rijder Jonas Folger. Toch werd gedurende het seizoen duidelijk dat de Duitser niet de juiste persoon was om de taken op zich te nemen. Nu lijkt Yamaha in de luxe positie te komen, waarbij het gebruik kan gaan maken van een vijfvoudig wereldkampioen, genaamd Jorge Lorenzo, die in november afzwaaide. Voormalig MotoGP-rijder Scott Redding kon zich wel vinden in de keuze van de oud Ducati-rijder.

"Met zoveel prijzen in de kast en 100 miljoen op je bankrekening is het te begrijpen dat iemand stopt met racen", zo is de Brit duidelijk tegenover Speedweek. "Het liep voor Jorge namelijk voor geen meter bij Honda en dat moet zwaar zijn geweest voor hem. Ik weet voor mezelf al hoe pijnlijk het is wanneer dingen niet lopen zoals je hoopt, dus kun je nagaan hoe dat is voor een vijfvoudig wereldkampioen!"

"Daarnaast had Jorge ook veel last van zijn opgelopen blessures, daardoor was het mooi geweest en is het goed dat hij zijn helm aan de wilgen heeft gehangen."

Een snelle 'terugkeer' van Lorenzo lijkt nu dus echter aanstaande. Dat is enigszins opmerkelijk, omdat de immer oprechte coureur genoeg leek te hebben van het MotoGP-circus. Yamaha en Rossi zullen echter in hun handen knijpen met een testrijder van dit niveau. Eerder profiteerden ook KTM en Ducati al eens van de inzet van voormalig wereldkampioenen tijdens testdagen. Dani Pedrosa is namelijk nog steeds de testrijder bij KTM en tweevoudig wereldkampioen Casey Stoner hielp Ducati lange tijd aan waardevolle informatie tijdens testdagen.

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez