Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Beitske Visser

Beitske Visser gaat prachtuitdaging aan in de World Endurance Championship

Beitske Visser zal dit jaar behalve in de W Series ook in het World Endurance Championship te bewonderen zijn. Samen met Tatiana Calderon en Sophia Floersch maakt ze deel uit van een geheel vrouwenteam.

Beitske Visser
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Richard Mille

Afgelopen jaar was Beitske Visser met haar team Richard Mille al te bewonderen in de European Le Mans Series, toen ze in mocht vallen voor Katherine Legge, die haar been brak tijdens een crash tijdens het testen. Het team deed het prima in de LMP2-wagen en zo werd besloten om het in 2021 hogerop te zoeken.

Het team, bestaande uit Visser, Tatiana Calderon en Sophia Floersch, zal met de LMP2-wagen namelijk uitkomen in het World Endurance Championship (WEC), het hoogste niveau van het endurance racen. Het komt daarom uit in dezelfde LMP2-klasse als Racing Team Nederland.

Beitske Visser was logischerwijs blij en trots met het nieuws. "Vorig jaar was best bizar. Niet alleen door het coronavirus, maar ook door het feit dat ik pas laat in het seizoen in de auto stapte."

"Ik heb echter genoten van de samenwerking met iedereen in het team. Ik hoop dat we op die ervaring verder kunnen bouwen nu we de overstap maken naar de World Endurance Championship", aldus de Friese coureur.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde