Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Beitske Visser

Beitske Visser gaat prachtuitdaging aan in de World Endurance Championship

Beitske Visser zal dit jaar behalve in de W Series ook in het World Endurance Championship te bewonderen zijn. Samen met Tatiana Calderon en Sophia Floersch maakt ze deel uit van een geheel vrouwenteam.

Beitske Visser
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Richard Mille

Afgelopen jaar was Beitske Visser met haar team Richard Mille al te bewonderen in de European Le Mans Series, toen ze in mocht vallen voor Katherine Legge, die haar been brak tijdens een crash tijdens het testen. Het team deed het prima in de LMP2-wagen en zo werd besloten om het in 2021 hogerop te zoeken.

Het team, bestaande uit Visser, Tatiana Calderon en Sophia Floersch, zal met de LMP2-wagen namelijk uitkomen in het World Endurance Championship (WEC), het hoogste niveau van het endurance racen. Het komt daarom uit in dezelfde LMP2-klasse als Racing Team Nederland.

Beitske Visser was logischerwijs blij en trots met het nieuws. "Vorig jaar was best bizar. Niet alleen door het coronavirus, maar ook door het feit dat ik pas laat in het seizoen in de auto stapte."

"Ik heb echter genoten van de samenwerking met iedereen in het team. Ik hoop dat we op die ervaring verder kunnen bouwen nu we de overstap maken naar de World Endurance Championship", aldus de Friese coureur.

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade