Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
W Series

Visser grijpt net naast het podium in W Series-race in Assen

De vijfde race van het W Series-seizoen vond zaterdagmiddag plaats in Assen. Op het TT Circuit was het de Finse Emma Kimilainen die er met de overwinning vandoor ging. Beitske Visser sloot de race af als vierde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Bij aanvang van de race op het TT Circuit in Assen stond Beitske Visser op de tweede plek in het kampioenschap, op slechts tien punten achterstand van haar rivale en kampioenschapsleidster Jamie Chadwick. Visser zag Chadwick als derde kwalificeren, terwijl ze zelf de vierde startplek voor zich opeiste. De Finse coureur Emma Kimilainen pakte de poleposition en Alice Powell klokte tijdens de kwalificatie de tweede tijd.

Op een droge baan begon de W Series-race spectaculair. Na een crash in de eerste bocht tussen de Japanse Miki Koyama en de Zuid-Afrikaanse Tasmin Pepper kwam de Safety Car al snel de baan op. Beitske Visser verloor bij de start een plek en zakte terug naar de vijfde plek. Na de herstart pakte ze de vierde positie na een knappe inhaalactie echter vrijwel meteen terug.

Vervolgens reed Visser snel naar haar directe concurrente Chadwick toe, die in de derde positie lag, maar de Engelse wist haar derde plek de rest van de race met hand en tand te verdedigen. Kimilainen bekroonde haar poleposition met de race-overwinning, gevolgd door Powell, Chadwick en Visser.

Met nog één enkele race te gaan staat Beitske Visser nog steeds op de tweede plek in het kampioenschap. Ze ziet Chadwick echter wel wat uitlopen in het kampioenschap. De Engelse leidt het kampioenschap met 98 punten, met 13 punten voorsprong op Beitske Visser, die tot nu toe 85 punten heeft verzameld.

Met nog één race te gaan zijn Chadwick en Visser daardoor de enige twee coureurs die nog kans maken op de eerste W Series-titel en de hoofdprijs van 500.000 dollar. Visser moet tijdens de laatste W Series-race, die op 11 augustus plaatsvindt in Brands Hatch, dus 14 punten goedmaken op Chadwick, wil ze er met de titel vandoor gaan.

2 reacties