Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Bekritiseerde Ocon gewaarschuwd voor dichte F1-deuren: "Geen enkel team moedigt dat aan"

Esteban Ocon kwam in Monaco hard in aanraking met teamgenoot Pierre Gasly. Martin Brundle waarschuwt de Fransman dat zijn Formule 1-carrière in het geding kan komen als hij zo doorgaat.

Ocon Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van de Grand Prix van Monaco ging het helemaal mis tussen de beide Alpine-coureurs. Esteban Ocon plaatste een ambitieuze inhaalactie in Portier en raakte teamgenoot Pierre Gasly. Een vlucht, uitvalbeurt én een gridstraf van vijf seconden was het gevolg voor Ocon, die hevig bekritiseerd wordt door Martin Brundle. De voormalig Formule 1-coureur vindt dat Ocon zijn gedrag moet veranderen.

"Ocon is een goede en snelle coureur, maar de geschiedenis laat duidelijk zien dat het zwart voor zijn ogen wordt als hij moet racen, vooral tegen teamgenoten", stelt Brundle in zijn column voor Sky Sports. "Hij is eerder al zwaar bekritiseerd door Sergio Perez en Fernando Alonso voor zijn agressie en touchés met teamgenoten. Nu deed Gasly dat ook. Het zal Esteban duur komen te staan, want geen enkel topteam, misschien zelfs geen enkel team, zal zo'n mentaliteit aanmoedigen."

Brundle wijst naar de verantwoordelijkheden van een coureur. "Zij vertegenwoordigen honderden hardwerkende en professionele mensen en honderden miljoenen aan investeringen en sponsoring. Je kan gewoon niet je teamgenoot vol overgave blijven aanvallen!"

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap